Anadolu Kartalı kupada sahne alıyor

Anadolu Kartalı kupada sahne alıyor

Atiker Konyaspor 2018-2017 sezonunda müzesine götürdüğü Türkiye Kupası için bu sezon ilk kez sahne alacak.

Yeşil-beyazlı ekip  Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında bugün deplasmanda  Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Yeni Amasyaspor ile karşılaşacak. 12 Haziran Stadyumunda oynanacak mücadele saat 13.00’da başlayacak.  Karşılaşmayı Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen'in yardımcılıklarını Mehmet Kapluhan ve Kemal Elmas yapacak. Maçın dördüncü hakemi olarak ise Erkan Özdamar görev yapacak.   

Atiker Konyaspor, Yeni Amasyaspor ile oynayacağı kupa maçına yedek kadroyla çıkacak. Yeşil-beyazlı ekipte ligde şans bulamayan isimler bu maçta boy gösterecek. Anadolu Kartalı’nda teknik direktör Rıza Çalımbay, 30 Eylül Pazar günü ligde deplasmanda oynanacak kritik Göztepe maçından ötürü ilk 11’ini tamamen değiştirmesi bekleniyor.
Konyaspor’da ligde şu ana kadar forma giyemeyen Ertuğrul Taşkıran, Fallou Diagne, Musa Araz, Amir Hadziahmetovic ve Mücahit Can Akçay gibi ilk maçlarına Amasya’da çıkması tahmin ediliyor. Ligde az süre alan ve oyuna sonradan giren diğer yedek oyuncularla beraber Konyaspor, yedekleriyle Amasya’da tur arayacak.

 GEÇTİĞİMİZ YIL ÇEYREK FİNAL OYNADI

2016-2017 sezonunda Ziraat Türkiye Kupasının sahibi olan Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezon çeyrek final oynadı. Yeşil-beyazlı ekip  kupaya 5. Turda Batman Petrolspor ile karşılaşarak başladı.  Atiker Konyaspor rakibini  deplasmanda 3-0 evinde ise 2-0 ile geçerek adını son 16 turuna yazdırdı. Anadolu Kartalı son 16 turunda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Atiker Konyaspor evinde ilk maçı 1-0 kazanarak deplasmana bu skor avantajı ile çıktı. Yeşil-beyazlı ekip deplasmanda rakibi ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükseldi. Atiker Konyaspor çeyrek finalde ise Galatasaray ile eşleşti.  Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Deplasmanda oynanan maçı ise rakip Galatasaray  4-1 kazandı. Atiker Konyaspor bu skorla Ziraat Türkiye kupasına veda etmiş oldu.

FERHAT TÜRKOĞLU    

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.