ANADER 2017-2018 eğitim-öğretim ve hizmet yılına başlangıç programı yapıldı

ANADER 2017-2018 eğitim-öğretim ve hizmet yılına başlangıç programı yapıldı

Anadolu Aile Derneği (ANADER) 2017-2018 eğitim-öğretim ve hizmet yılına başlangıç programı gerçekleştirildi.

Anadolu Aile Derneği (ANADER) 2017-2018 eğitim-öğretim ve hizmet yılına başlangıç programı gerçekleştirildi. Aziziye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, ANADER Başkanı Fatma Kıvrak ile çok sayıda dernek mensubu katıldı. Kur'an tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını ANADER Başkanı Fatma Kıvrak yaptı. ANADER'in eğitim gruplarına katılan üyeleri ile açılış programını düzenlediklerini belirten Kıvrak, "Bu yılın hayırlı, huzurlu geçmesini temenni ediyoruz. Buraya işlerini bertaraf edip geldiniz, hepinize teşekkür ediyoruz. ANADER olarak kurulduğu günden beri insanı ve insanlığı temeline oturtarak, özellikle hanım ve ailelere katkı yapmaya devam ediyor. Derneğimiz bünyesindeki faaliyetlerin altında bu imza var. Bizler peygamberlerin yolunun yolcusu olarak, kadının mutluluğuna, sonra ailenin mutluluğuna, Türkiye'nin ve dünyanın mutluluğuna katkı yapmak için çalışıyoruz. BU en alt seviye olarak kadının mutluluğundan başlar. Yaptığımız tüm hizmetlerde kadının mutluluğu için çalışıyoruz. Ailenin korunup kollanmasının önemini bir kez daha çiziyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, ''Sahabeyi Yetiştiren Okul'' konulu bir konuşma yaptı. Asr-ı Saadet'in insanlığın önderi ve önünde bir kılavuz olduğuna işaret eden Akpınar, "İnsanlık Asr-ı Saadet çağını ne kadar doğru tanırsa, ne kadar o çağı doğru şekilde anlar ve hayatına taşırsa insanlık o kadar mutlu olacaktır. Saadette mutlu olmak vardır, mesud vardır. Aynı kökten gelir. Cenab-ı Hakk Asr suresinde asra yemin eder, 'Asra yemin olsun der'. Buradaki asr herhangi bir asır değil, belli bir asırdır. Herhangi bir zaman değildir. Bir görüşe göre, o asır, Asr-ı Saadet'tir. Peygamberimizin yaşadığı ve model olarak bıraktığı asırdır" dedi.

fatma-kivrak-(2).jpg

"Allah'ın yemin etmesi o asra dikkat çekmesidir. O çağda insanlık kendine model olarak gördüğü en iyi çağı yaşamıştır. O çağda insanlık dünya hayatını cennete çevirmeyi, ahirette de cenneti kazanmayı görmüştür ve yaşamıştır. Bize de örnek olarak bırakmıştır” diyen Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asr genel olarak zaman olarak anlaşılmıştır, insan ömrü olarak anlaşılmıştır, ikindi vakti olarak anlaşılmıştır. Bunların hepsinde zamana dikkat çekilmiştir. Yine ‘Ey insanlık zaman geçiyor, kıyamet yaklaşıyor, yağını denk al’ manaları vardır. Saadet asrı nasıl oluştu bunu anlamak lazım. O asrın temeli sohbetle atıldı. Sahabeler yetiştirildi. Sahabenin kökü sohbetten gelir. Sohbet kelimesinde bilgilenme, hasbihal olduğu gibi, dost olmak arkadaş olmak vardır. Gönlünü ortaya koymak vardır. Bizim de Asr-ı Saadet insanını izinde olabilmemiz için sohbetle hemdem olmamız lazım, bir araya gelmemiz gerekiyor. Dost olmamız, arkadaş olmamız gerekiyor. Gönlümüzü ortaya koymamız gerekiyor. Gönlünü ortaya koyan, malını da ortaya koyar.”

Program sonrasında aşure ikramı yapıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

 

img_4734.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.