Amerikalılardan 'Kürdistan rehberi'

Amerikalılardan 'Kürdistan rehberi'

Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bulunan bir turizm şirketinin sahibi olan Amerikalı Dr. Douglas Leton, 'Kürdistan Turizm Rehberi' adıyla ilk turizm rehberini bastırıyor.

IŞİD'e 60 kilometre olmalarına rağmen rehberi basmalarına vurgu yapan Leton, “Savaşın ortasında kim bir turizm rehberi basar ki? Biz basıyoruz!” dedi.

Rudaw'ın haberine göre Douglas Letoon, dikkat çeken rehberi bastırması için “Amerika’daki arkadaşlarıma yakın zamanda bu kitabı basacağımızı söylediğimde aklımın yerinde olmadığını düşündüler.  IŞİD Kürdistan için büyük Reklam yaptı. Ancak olumsuz imajı olumlu hale çevirmemiz lazım” dedi.
 
ORTAĞI EMEKLİ GENERAL
 
Letoon ABD Ordusu’ndan emekli general olan ortağı Harry Scot’la 2008’de turizm rehberi projesine başlamış.
 
600 fotoğrafın yer aldığı rehberde ayrıca Kürt kültürü ve tarihiyle ilgili bazı makaleler de yer alıyor.
 
CNN Fox News televizyonları ile Wall Street gazetesine birkaç defa reklam veren Letoon, “Kürtler Irak’ın özgürleştirilmesi operasyonundan dolayı her zaman ABD’ye teşekkür ediyor” diye konuşmuştu.
 
Reklamla ilgili Letoon, “Bir zamanlar kimse Kürtler hakkında bir şey bilmiyordu ancak kısa zamanda her 15 dakikada bir reklamlarda ‘Teşekkürler Amerika’ sözü yankılanmaya başlandı” dedi.
 
DANIŞMANLIK DA YAPIYOR
 
Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı için danışmanlık görevi de yürüten Harrey Scot, “Müşterilerimizin güvenlik durumundan emin olup buraya gelmelerini sağlamalıyız” diye konuştu.
 
Halihazırda ekonomik krizin sürdüğü bölge için Scot, “Hükümet geçtiğimiz süreçte, Arap turistlerin dikkatini çekmek için uğraştı. Bu yanlıştı. Araplar tarih tuzimi için buraya gelip para harcamaz" dedi, Amerika, Avusturalya ve Avrupa piyasalarına yönelinmesi gerektiğini savundu.

1-008.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.