Amerikalılar kontrolden geçti

Amerikalılar kontrolden geçti

Torku Selçuk Üniversitesi'nde yeni sezon hazırlıkları Zonguldak Kampı ile devam ediyor

Sarı Mavililer’de Amerikalı oyuncular sağlık kontrolünden geçirildi. Türkiye basketbol 2. Lig’indeki temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde yeni sezon çalışmaları Zonguldak Dedeman Hotel’de devam ediyor. Aclan Kavasoğlu yönetiminde ki Selçuk Kartalları sabah antrenmanında kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirirken, akşam antrenmanını ise salonda yaptı. Torku Selçuk Üniversitesi’nde kampa sonradan katılan Amerikalılar Jeremy Granger, ve Marin Samarco, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde sağlık kontrolünden geçtiler. Oyuncuların herhangi bir problemi olmadığı ifade edildi.
Sarı mavililerde antrenör Aclan Kavasoğlu çalışmaların güzel bir havada gittiğini belirterek, “Çalışmalarımızı Zonguldak’ta sürdürüyoruz. Takımdaki uyumdan ve çalışma hırsından oldukça memnunum. Sezona hazır olmak adına elimizden gelen iyi gayreti gösteriyoruz. Umarız bu sezon hedefe ulaşacağız” diye konuştu. Geçen sezon lige çıkmanın ucundan dönen Selçuk Üniversitesi yeni sezonda bu hedefe ulaşmak için sıkı çalışıyor. Bu sezon da en az geçen sezonki kadar iddialı bir kadroyla lige başlamak isteyen sarı-mavili ekip yaptığı transferlerle yeni bir takım oluşturdu.
Geçen sezondan sadece Eren Özteke takımda kaldı. Torku Selçuk’un yeni transferleri ise şöyle; Pertevniyal’in genç oyun kurucusu Soykan Yıkılmaz, Olin Edirne’den yine genç bir oyun kurucu Fırat Töz, Darüşşafaka’dan Burak Selen, Vestelspor’dan Hadi Özdemir, Gaziantep BŞB’den Hadi Doğan, Trabzonspor’dan Oktay Yılmaz, lige çıkma garantisi olarak görülen Ufuk Gürgen, Optimum TED Ankara Kolejliler’den Orçun Göllü, Mersin BŞB’den Yalçın Azizmahmutoğulları ve 2 yabancı oyuncu. Yabancılardan ilki NCAA çıkışlı oyun kurucu Jeremy Granger, diğeri ise Almanya Ligi’nden guard Marin Samarco. Sarı-mavili ekip yaptığı bu kadro ile yerli rotasyonu çok geniş bir takım oldu.
Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezona sahasında oynayacağı Bandırma Kırmızı maçı ile başlayacak.  Bandırma ekibi son olarak 2011-2012 sezonunda Almanya 1.Ligi’nde BG Goettingen forması giyen Amerika vatandaşı Raymond Sykes ile anlaşmaya vardı. 1986 doğumlu Sykes 2.06 metre boyunda. 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda oynayabilen Sykes, Goettingen formasıyla EuroChallenge Cup’ta 13.5 sayı, 6.3 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. EuroChallenge Cup’ta takımı Beşitaş Milangaz ile aynı grupta bulunan oyuncu İstanbul’da oynanan maçta 25 sayı 8 ribaund ile oynamıştı. 1 senelik sözleşme imzalanan Sykes kariyerine Bandırma Kırmızı formasıyla devam edecek.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.