Amatörlerin şampiyonu Konyaspor

Amatörlerin şampiyonu Konyaspor

Futbol Amatör Kümede 2011-2012 sezonu geride kaldı. Bu sezonda Konyaspor mücadele ettiği tüm kategorilerde şampiyonluk yaşadı

Futbol Amatör Kümede 2011-2012 sezonu geride kaldı. Bu sezonda Konyaspor mücadele ettiği tüm kategorilerde şampiyonluk yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip U19 Ligi Süper Grubunu şampiyon olarak tamamladı ve bu şampiyonluğu Türkiye Şampiyonluğuyla sonlandırdı. U17 kategorisinde de şampiyon olan Konyaspor, U16, U15 ve U13 kategorilerinde aynı gururu yaşadı. U14 Liginde grubunu lider tamamlayan yeşil-beyazlı ekip Play-Off maçlarında Konya şampiyonluğuna ulaşamadı. Yeşil-beyazlı ekip bu kategori haricinde Konya’yı Türkiye şampiyonalarında temsil etti.

Konyaspor’un ardından Amatör ligde en başarılı ekip Selçuklu Belediyespor olarak göze çarptı. Mavi- beyazlı ekibin A takımı Bölgesel Amatör Ligde kalma başarısını gösterirken alt yapı takımları şampiyonluklar alarak Konya’yı Türkiye şampiyonalarında temsil etme başarısını gösterdi. Selçuklu Belediyespor U 19 takımı Süper Grubu 2. olarak bitirerek grup eleme maçlarında Konya’yı temsil etti. Mavi-beyazlı ekip aynı başarıyı U16, U15 ve U14 kategorilerinde de gösterdi. 3. başarılı takım ise Süper Grubu şampiyon olarak tamamlayan ve Bölgesel Amatör Lige yükselen Çatalhöyük Çumra Belediyespor oldu. Kırmızı-yeşilli takımın U19 takımı da grubunda şampiyon olarak U19 Ligi Süper Gruba yükseldi. A takımı başarılı sonuçlara imza atan Çatalhöyük Çumra Belediyespor’un U17, U16 ve U15 takımları da gruplarında ilk 3’e girmeyi başardı.

Bu takımlarla birlikte Ereğlispor da A takımı ve alt yapısıyla başarılı bir sezon geçirdi. Amatör Küme Süper Grupta mücadele eden Ereğlispor 2011-2012 sezonunu 4. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı ekibin U19 takımı ise Süper Grubu 3. sırada tamamlayarak Konya’yı Türkiye Şampiyonası grup eleme maçlarında temsil etti. Ereğlispor U15 ve U14 kategorilerinde de gruplarını lider tamamlama başarısını gösterdi. Amatör Kümede bir başka çifte şampiyonluk yaşayan takım ise İhsaniye Gençlerbirliği oldu. 1. Amatör Kümede Şampiyon olarak Süper gruba yükselen siyah-beyazlı ekibin U19 takımı da grubunda şampiyon olarak Süper Gruba yükseldi. İhsaniye ekibi diğer kategorilerde de mücadele etti. Bu takımların geneline bakıldığı zaman başarıdaki en büyük sırlarının alt yapıya önem vermesi olarak ortaya çıkıyor.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum