AMATEM'de doluluk  oranı yüzde 200 oldu

AMATEM'de doluluk oranı yüzde 200 oldu

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Dedeman Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Bekerecioğlu'nun gündeminde Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ndeki ve diğer hastanelerdeki sıkıntılar vardı.
 
Bekerecioğlu, “Göreve 15 gün önce başladım. Yeniden göreve iade edildim. Hukuki süreci kazandım. Öte yandan hastaneler ve hastalar konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor. Göreve geldiğim ilk günden itibaren bir takım sıkıntılarla karşılaştım. Bu sıkıntıların tümünü en ince noktasına kadar hızlı bir şekilde düşündük. Üç farklı bağımsız heyet oluşturduk. Bu heyetleri alanlara gönderdik. Ve sıkıntılar nelerdir diye raporlar hazırlattırdık. Az da olsa sıkıntılar devam ediyor. Bu konunun çözümü için Sağlık Bakanlığı'ndan müfettiş gönderilmesini talep ettik. Bize en çok soru Numune Hastaneleri ile ilgili geliyor. Numune Hastanesi'nin yapılmasını herkesten çok ben istiyorum. Şimdi son hızla yapılıyor. 850 gün iş süresi verildi. Fakat biz bu yapım sürecinin daha erken biteceğini tahmin ediyoruz. Konyamızı bu hastane kazandırılacak” dedi.
 
Madde bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM'de doluluk oranının arttığını belirten Bekerecioğlu, “Bu konuyu paylaşırken sevinelim mi üzülelim mi bilmiyorum. Ama Amatem'de doluluk oranı şu an yüzde 200'e ulaştı. Şu an sırada bekleyen 250 tane de hasta var. Bu bir kanayan yaradır. Ek bina yapılacak inşallah bu bölüme. Son aşamaya gelmiş durumdayız. Bu ek binanın yapımının bir an önce bitirilmesini temenni ediyoruz. Hastanelerimiz de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için hastane idarecilerinin gerekli tüm tedbirleri alması konusunda da tüm birimlerimize detaylı bilgiler verilmiştir” dedi.  
EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum