Amasya’da Emniyet Müdürlüğü 'Vıp Koruma Kursu' Düzenledi

Amasya’da Emniyet Müdürlüğü 'Vıp Koruma Kursu' Düzenledi

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Koruma Daire Başkanlığı tarafından Amasya’da 16’ıncısı düzenlenen kursta başarılı kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.'Çok önemli kişi' anlamına gelen “Very Important Person”...

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Koruma Daire Başkanlığı tarafından Amasya’da 16’ıncısı düzenlenen kursta başarılı kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

'Çok önemli kişi' anlamına gelen “Very Important Person” (VIP) koruma kursuna 6 ilden toplam 45 kursiyer katıldı. Toplam 9 eğitimcinin sıkı bir eğitimden geçirdiği kursiyerler Devlet Büyüklerini Koruma Büroları’nda çalışan personelden seçildi.

Amasya İl Emniyet Müdürlü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, dünya tarihinde suikastların ülkelerin geleceğine yön vermekte olduğunu söyledi.

Bu nedenle VIP Koruma Kursu gören koruma personellerin makam sahibi kişilerin yanında, devletin onurunu da koruyup kollamakta olduğunu kaydeden Artunay, “Burada verilen eğitimle, VIP personelinin yaptıkları vazifenin önemini daha iyi anlamaları, koruma algılarını ve reflekslerini yükselterek melekelerini daha hızlı ve pratik harekete geçirmeleri amaçlanmıştır.” dedi.

Artunay şunları kaydetti, “Verilen kurs sayesinde koruyacağımız kişilerin, hem de kendinizin can güvenliğini daha üst seviyeye çıkarmış bulunuyorsunuz. Dolayısıyla ayağınızı yere daha sağlam basmış olacaksınız. Bu eğitimle bundan sonraki meslek yaşantınızda daha profesyonel mantıkla görev yapacaksınız.

Bütün olumsuz hava şartlarına rağmen, 8 gün boyunca sabır ve ciddiyetle kursa devam eden ve başarıyla eğitimlerini tamamlayan bu arkadaşlarımızı, kursiyer gözüyle değil, misafir olarak gördük. Elimizden geldiğince sosyal etkinler düzenleyerek ilimizi tanıtmaya ve kurs boyunca rahat ettirmeye çalıştık. Bizden ve ilimizden memnun olarak ayrılmalarını umuyoruz. Sertifika alan kursiyerlerimizi kutluyor, meslek hayatı boyunca başarılar diliyorum.” Yapılan konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.