Amasya Üniversitesi’nden Öğrenci Ve Personele İşaret Dili Kursu

Amasya Üniversitesi’nden Öğrenci Ve Personele İşaret Dili Kursu

Amasya Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (AÜSEM) öğrenci ve personele ücretsiz işaret dili kursu verecek. Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılacak dil kursu toplam 120 saat sürecek.Yetkililer, işitme engelli kişilerin...

Amasya Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (AÜSEM) öğrenci ve personele ücretsiz işaret dili kursu verecek. Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılacak dil kursu toplam 120 saat sürecek.

Yetkililer, işitme engelli kişilerin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dil olan işaret dili, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve hastanelerde işaret dili bilen elemanların çalıştırılma zorunluluğu nedeniyle fazlasıyla ilgi gören bir eğitim programı özelliği taşıdığını söyledi. Açılacak işaret dili kursu 13 Ekim-21 Kasım 2014 tarihleri arasında hafta içi her gün 13.00-17.00 ile 17.00-21.00 saatleri arasında iki seans olarak verilecek.

Kurs sonunda katılımcıların işitme ve konuşma engelli bireyler ile rahatça iletişim kurmaları yanı sıra işitme ve konuşma engelli kursiyerlerin ise hem birbirleriyle hem de konuşma işitme engeli olmayan bireyler ile kolayca iletişim sağlanması amaçlanıyor.

Amasya Üniversitesi öğrencileri ve personeline yönelik açılacak kurs için başvurular 22-29 Eylül 2014 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu’nda alınacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.