Amasya Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Başlayacak

Amasya Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen 'Amasya Atıksu Arıtma Tesisi' projesinde son aşamaya gelindi.    Toplamda 13 milyon Euro’ya mal olacak olan tesis üniteleri...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen 'Amasya Atıksu Arıtma Tesisi' projesinde son aşamaya gelindi.

    Toplamda 13 milyon Euro’ya mal olacak olan tesis üniteleri 150 bin şehir nüfusuna göre hesaplanarak yapılmaya başlandı. 2015 yılının Ocak ayında tamamlanarak 3 aylık deneme sürecine başlayacak olan tesisin Mayıs 2015'ten sonra tam kapasite olarak hizmete başlatılması hedefleniyor.

    Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yapımında sona gelinen tesisin her aşamasını yakından takip ettiklerini belirterek çevreci bir belediye olma yolunda çok gayret sarf ettiklerini söyledi.

Başkan Özdemir, "Tesisimize 54 kilometre kanalizasyon şebekesi ve toplayıcı hatlar yapılarak şu an bu işin yüzde 95'i tamamlanmıştır. Toplamda 1,6 kilometre içme suyu hattı bu çalımalar esnasında yenilenmiş ve 5 adet sayaçlı bölge oluşturulmuştur." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.