Amaç, üretimi büyütmek

Amaç, üretimi büyütmek

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik GenelBaşkan Recep Konuk, Hayıroğlu, Ovakavağı ve Yarma’da çiftçilere seslendi.

 

 

 

“Konya Ovasının cefakâr çiftçisi emeğinin karşılığını alsın, üretsin, ürettiği para etsin, toprağına sahip çıksın, köyünü, yerleşim yerini bırakıp gitmesin, ülke ekonomisine katkı yapsın diye gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. 45 Tesis yaptık, 100’e yakın ülkeye ihracat yaptığımız Torku markasını oluşturduk ve ülkemizin en büyük 5 gıda firmasından birisi haline geldik” diyen Başkan Konuk, “çiftçinin derdi bizim derdimizdir. Biz üretim olmadan kalkınmanın olmayacağını çok iyi biliyoruz ve daha çok üretmek, daha çok ürettirmek için yatırım yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla Konya Ovasında artık mısır, ayçiçeği, patates de para ediyor. Biz, bu zengin toprakların fukara bekçileri olmayacağız, diyerek çıktık yola. Besilerimiz değerli, ürettiklerimiz değerli, elmamız, üzümümüz değerli. Biz işte bunun için çalıştık, mücadele ettik. Bizim fabrikalarımızda işlediğimiz ürünlerin fiyatı Türkiye ortalamasının her ürün grubunda üstünde, biz çiftçimizi, çiftçimizin ürününü, üretimini koruyoruz” şeklinde konuştu.

“SÜT, KANALLARA DÖKÜLÜYORDU”

“Attığımız her adımı üreticimiz, çiftçimiz daha çok kazansın diye atarız” diyen Başkan Recep Konuk, “lafla peynir gemisi yürümez, çalışacaksın, bir taraftan fabrika kuracaksın, diğer taraftan bu fabrikaların ürettiklerini satacağın pazarlar oluşturacaksın. Devasa bir sistemi yöneteceksin, bunu akıl terleterek, gecemizi gündüzümüze katarak başarabiliriz. Biz bu tesisleri süs olsun, bir fabrikamız daha olsun diye yapmadık. Bu fabrikalar çiftçinin ürettiği yere düşmesin, çiftçinin ürünü tarlada kalmasın, çiftçinin ürettiği elinde kalmasın, çiftçinin ürettiğine talep artsın, çiftçinin ürünü değerini bulsun, çiftçi alın terinin karşılığını alsın diye yaptık. Dün çiftçimiz sütünü para etmiyor diye kanala döküyordu. Besi para etmiyordu, çiftçinin malını alan parayı ödemiyor, ödeyen, derde derman olacak şekilde ödemiyordu. İnsanlarımızı hayvancılıktan uzaklaştırmışlardı. Ama şimdi Konya Şeker var, Torku var, Panagro var, garanti alıcı var. Bakın rakamlar açıklandı, Konya’da büyük baş hayvan sayısı 800 bini geçmiş. Türkiye’de 14 milyon hayvan varlığı var ve bunun 805 bini Konya’da. Konya büyükbaş hayvan sayısında birinci sıraya oturmuş. Dün niye olmuyordu bu? Panagro kuruldu, vatandaş kendisini emniyette hissetti, biz olduğumuz için mal piyasada değer buldu. Alıcılar kendini buna göre ayarlamak zorunda kaldı. Kim kazandı, üretici kazandı, çiftçi kazandı” şeklinde konuştu.

“GENEL KURULA MUTLAKA GELİN”

“Bizim sizden ricamız size sahip çıkan kurumunuza sahip çıkın. Bu nasıl olur? Bu Genel Kurula gelerek olur, Genel Kurul’a gelin” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.