Amaç sorunları gidermek

Amaç sorunları gidermek

Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Av. Özkan Öztürk, platformun amacının sorunları tespit ederek çözüm yolları aramak olduğunu söyledi

Her Yerde Adalet Platformu üyeleri gazetemizi ziyaret etti. Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Av. Özkan Öztürk ve Platformu Üyeleri Fatih Örnek ile Mustafa Canbaz, gazetemize gerçekleştirdikleri ziyarette Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Çetin Oranlı ile görüştü. Ziyarette Platformları hakkında bilgi veren Av. Özkan Öztürk, "Platformumuz 12 Haziran Genel Seçimleri sonrasında Meclis'te meydana gelen 'yemin krizi' döneminde kuruldu. Yemin krizi döneminde birkaç arkadaş bir araya gelerek ne yapabiliriz diye istişare yaptık. Meclis'te milletimize karşı olanlara karşı biz de karşı çıkalım diye platformumuzu kurduk. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk" dedi. Platform olarak bölge ve ülke gündemiyle ilgili sorunları dile getirerek çözüm önerilerini sunmayı amaçladıklarını da dile getiren Av. Öztürk, "Platformumuzun hedefi sadece Konya ölçeğindeki sorunları dile getirmek değildir. Ulusal alandaki sorunları da dile getirerek uluslararası bir kuruluş olmaktır. Platformu olarak kuruluş amacımız da zaten sorunlara duyarlı olmak ve çözüm önerilerini sunmaktır. Biz sadece sorunları dile getirmeyeceğiz sorunların çözüm önerilerini de dile getireceğiz. Bu anlamda da kurulduğumuz günden bu yana Mavi Marmara olayıyla ilgili raporumuz ve yapılacak olan yeni anayasa görüşlerimiz bulunuyor. Her iki raporumuz da büyük yankı uyandırdı. Biz sorunlara farklı pencerelerden bakıyoruz. Mesela ülkemizin terörle mücadelesinde yanlış stratejiler uygulanıyor.  Bu yanlışlar nelerdir ve nasıl davranılmalıdır bunları raporlaştırarak kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.
Sivil toplum kuruluşlarının toplumda önemli bir görevi icra ettiklerini belirten Çetin Oranlı ise, toplumsal sorunların dile getirilmesinde ve sorunların çözümü noktasında sivil toplum kuruluşlarının etkin bir rol üstlendiğini anımsatarak, "Sorunları izlemek kolaydır. Önemli olan sorunların çözümünün bir parçası olmaktır. Bu anlamda toplumdaki sorunların çözümüne yönelik çalışan sivil toplum kuruluşlarının destekçisiyiz" diye konuştu.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.