Altunel, Güney Korede madalya istiyor

Altunel, Güney Korede madalya istiyor

Konyanın son yıllarda yetiştirdiği bayanlardaki en önemli tekvandocu Dürdane Altunel, madalya için ter dökecek.

1-6 Mayıs tarihlerinde Güney Kore’de yapılacak olan Dünya Tekvando şampiyonası için milli takım Konyalı antrenör Ali Şahin nezaretinde hazırlanırken, Konya’nın son yıllarda yetiştirdiği bayanlardaki en önemli tekvandocu Dürdane Altunel, madalya için ter dökecek. Milli Takım Antrenörü Ali Şahin yaptığı açıklamada, Alanya kampına 24 sporcunun katıldığını ve 16'sının Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi. Şahin, olimpiyat elemeleri ve dünya şampiyonasına katılacak milli takım açısından 2011 yılının önemine değindi.
Alanya kampında her iki organizasyon için hazırlıklarını sürdürdüklerini anlatan Şahin şöyle konuştu, ''Alanya'da Avusturya ve Almanya milli takımlarıyla birlikte kamp yapıyoruz. Güney Kore'de 1-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Hedefimiz, önce dünya şampiyonası, ardından olimpiyat elemeleri. Dünya şampiyonasında zorlu bir mücadele olacak ama hem altın hem gümüş hem de bronz madalya alacağımıza inanıyorum. Azerbaycan'da yapılacak olimpiyat elemelerine katılacağız. Olimpiyat elemelerindeki ilk amacımız da sporcularımızın barajı aşmasını sağlamak. Olimpiyatlara en fazla 2 bayan ve 2 erkek sporcuyla katılabiliyoruz. Dünya şampiyonasında her renkten madalya kazandıktan sonra Londra Olimpiyatları’na 4 sporcuyla katılmayı hedefliyoruz''
Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer ise, “Dürdane’den mutlak madalya bekliyorum. Kendisi çok azimli bir sporcumuz. Konya’nın son zamanlarda çıkardığı en önemli sporculardan birisi. Başarılar dilerim” derken Dürdane Altunel’de, “Daha önce elde ettiğim başarıların üzerine çıkarak, Dünya şampiyonasından madalyayla dönmek istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım. Gönlümden geçen, elbette her sporcu gibi olimpiyat oyunlarında yarışmak. Konya’yı ve ülkemi Güney Kore’de en iyi şekilde temsil edeceğim” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.