Altını olan düşünüyor

Altını olan düşünüyor

Elinde altını olan vatandaşlar, piyasadaki dalgalanmadan dolayı ne yapacağı konusunda kararsız durumda. Uzmanlar ise, kısa vade için altının bugünlerde bozdurulması gerektiğini, ancak uzun vade için ise 2014 yılının beklenmesi gerektiğini söylüyor

Amerikan Merkez Bankası'nın çeşitli açıklamaları dolayısı ile altında sürekli hareketlilik meydana geliyor. Yaşanan bu hareketlilik dolayısı ile Konya'da altının merkezi olan Tevfikiye Caddesi üzerindeki sarraflar da elinde altını olan ancak, ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar ile dolup taşıyor. Elinde altını olup da değerlendirmek isteyenler için altın piyasının nabzını tuttuk. Uzmanlar, altını olup da nakit paraya ihtiyacı olanların bu günlerde altınını bozdurarak karlı olabileceğini söylüyor. Uzun vadeli olarak altına yatırım yapanların ise yıl başından sonrasını beklemesi gerektiği tavsiye ediliyor. Altın piyasası ile ilgili olarak bilgi veren Sarraf Selman Kuyumculuk'un Sahibi Ali İhsan Uyan, altının bugünlerde yükseldiğini belirtti. Uyan, “Amerikan Merkez Bankası 'nın açıklamalarından dolayı altın bu hafta içerisinde yükselişe geçti. Geçtiğimiz gün onsun fiyatı bin 300 dolardan bin 370 dolar seviyelerine geldi. 60-70 puan değer kazandı. Bu da altının yükselmesi ve dövizin düşmesine bağlı olarak TL bazında altın 3 tl kadar değir kazandı” dedi.

ALTIN HER ZAMAN KAZANDIRIR

Altının kara gün dostu olduğunun bir gerçek olduğunu söyleyen Uyan, kurban bayramının yaklaşması dolayısı ile altın piyasasının durgun geçtiğini belirtti. Uyan, “Halkımızın büyük çoğunluğu bundan birkaç sene önce, bankalar altın aldığı zaman yastık altındaki altınlarının bir kısmını paraya çevirdi. Çünkü altının kara gün dostu olduğuna inanıyoruz. Şu anda da altını olup da uzun vade için yatırım yapmayı düşününlerde 2014 yılını beklesinler. O zaman altının daha çok yükseleceği söyleniyor. Altın bugünlerde 3-5 TL'lik değerlerde değişsede uzun vadede her zaman kazandıran bir yatırım” diye konuştu. Parası olup da altına yatırım yapmak isteyelere bugünlerin uygun olduğunu hatırlatan Uyan, “Alım satım için külçe altın daha cazip. Takı amaçlı ise 22 ayar bilezik alınabilir. Birinde 3 TL diğerinde 1,5-2 TL kaybeder. Bugünlerde külçe 86,5 TL'den, 22 ayarda 83 TL'den alıcı buluyor” ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ALTIN DÜŞEBİLİR

Menekşe Kuyumcluk'un Sahibi Mustafa Menekşe ise, altını olanların kısa dönem de altınını bozdurmasının kendileri için faydalı olacağını söyledi. Altının bu hafta içerisinde yükselişe geçtiğini belirten Menekşe, “Amerikan Merkez Bankası'nın kararlarına bağlı olarak altının fiyatları sürekli olarak değişiyor. Altın son bir kaç günde değer kazandı. Onsu bin 290 dolardan, bin 370 dolarlara kadar yükseldi. Ama önümüzdeki hafta içerisinde de önceki fiyatı tekrar göreceğini tahmin ediyoruz. Bu da TL bazında 86 TL olan altınların 82 TL'ye düşmesi anlamına geliyor” dedi.

ELİNDE ALTINI OLANLAR ÇABUK KARAR VERSİN

Elinde altını olanlara tavsiyede bulunan Menekşe, “Altını olan vatandaşlarımız kısa vadeli düşündükleri zaman bugünlerde altınlarını bozdursunlar. Çünkü altının önümüzdeki hafta içerisinde düşmesi bekleniyor. Bu nedenle uzun vadede yatırım aracı olarak altını gören vatandaşlarımızın biraz daha beklemesinde fayda var. Çünkü gelecek hafta sonrasında fiyatların ne olacağı belli değil. Ancak, o zamandan sonra yıl başına doğru altın fiyatlarının tekrar yükselmesi bekleniyor” diye konuştu. Altındaki son rakamlar ile ilgili olarak da bilgi veren Menekşe, çeyrek altının 150 TL, yarım altının 300 TL, tam altının da 590 TL olduğunu sözlerine ekledi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.