Altınaydan Şekerspor alt yapısına övgü

Altınaydan Şekerspor alt yapısına övgü

Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Konya Torku Şekerspor teknik direktörü Metin Altınay, dünden itibaren çalışmalarına başladı.

Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Konya Torku Şekerspor teknik direktörü Metin Altınay, dünden itibaren çalışmalarına başladı. Altınay ilk olarak öğleden sonra altyapı çalışmalarını izledi. Altyapının bir takımın temeli olduğunu ifade eden Altınay, “Altyapıya büyük önem bir teknik adamım. Çünkü Geleceğin yıldız  oyuncuları altyapıdan çıkar. Konya Torku Şekerspor’un altyapısı da oldukça güçlü ve başarılı. İlk iş olarak altyapıyı görmek istedim. İnşallah ileride buradaki oyunculardan yararlanılacak. Transfer konusunda ise acele etmek istemiyorum. Şu anda hangi oyuncuya gitseniz yüksek rakamlar istiyor. Biraz beklemekte yarar var. Bunun yanı sıra, pahalı oyuncu alınca bu oyuncunun iyi olacağının garantisi yok. Daha önce de söyledim, benim savaşçı kişilikli, sisteme uyacak ve başarıya aç oyunculara ihtiyacım var. Zaten Kulüp Başkanımız da yurt dışında. Cuma günü dönecek ve listemi vereceğim. Onlar da kendi listelerini verecek. Oturup bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, sanırım Pazartesi günü bazı oyuncuları Konya’ya davet edeceğiz. İsim vermek istemiyorum, çünkü fiyatlar birden bire artıyor. Zaten bundan önce anlaşmaya varılan kesin isimler de, basında yer aldı. Şimdilik söylenecek fazla bir şey yok. Hedefimiz birkaç yıldır kaçan Bank Asya 1. Lig fırsatını yeni sezonda kaçırmamaktır” dedi. Konya Torku Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin halen İtalya’da olduğu ve yarın Konya’ya gelerek transfer çalışmalarına start vereceği öğrenildi. Erence, teknik direktör Metin Altınay’la da bir görüşme yaparak rapor isteyecek.

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Temsilcimiz ligin sona ermesi ile girdiği sessizliğini kaleci Ali Melih Özçelik ile bozdu. İç transferde golcü Murat Dilek ile yeniden anlaşan yeşil-beyazlılar, dün de Mehmet Balban ve Yusuf Akyel’in sözleşmelerini birer yıl uzattı. Geride kalan sezonda Mehmet Balban 29 maçta forma giydi. Oynadığı bu maçlarda 6 sarı kart gören başarılı oyuncu 2 de gol kaydetti. 

1989 yılında Afyonkarahisar’da doğan genç oyuncu futbola da Afyonkarahisar Demirspor’da başladı. 2001 yılında futbola başlayan Mehmet Balban 2005 yılına kadar Demirspor forması giydi. Bu yıl içinde ise Alanyaspor’a amatör olarak transfer oldu. Burada bir sezon amatör oynadıktan sonra 2006 yılında profesyonelliğe imza attı.  Bu tarihten sonra yaklaşık 4 sezon bu takımın formasını giyen Balban geride kalan sezon başında Konya Torku Şekerspor’a geldi. Şekerspor ile 1 yıllık anlaşma yapan başarılı oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona ermişti. Bu oyuncu ile tekrar anlaşan yeşil-beyazlı ekip Mehmet Balban’a 1 yıllık imza attırdı. Yusuf Akyel ise 1991 Çorlu doğumlu. Genç oyuncu 2001 yılında Çorluspor’da amatör olarak futbola başladı. 2006 yılına kadar Çorluspor forması giyen genç yetenek Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bu arada 2 sezon amatör olarak futbol oynayan oyuncu bir başka büyük kulüp olan Galatasaray’a transfer oldu. Burada da amatör olarak oynayan genç oyuncu 2010-2011 sezonu başında Konya Torku Şekerspor’a transfer olarak profesyonelliğe ilk adımını attı. 31 mayıs itibari ile sözleşmesi biten oyuncu Şekerspor ile yeniden 1 yıllık sözleşme imzaladı. Yusuf Akyel sezon boyunca 8 maçta forma giydi.

Genç yetenek Ziraat Türkiye Kupası maçında Beşiktaş’a karşı şık bir gol atmıştı. Akyel oynadığı sekiz maçta 2 de sarı kart gördü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.