Altın ve dolardan daha çok kazandıran yatırım aracına şaşıracaksınız

Altın ve dolardan daha çok kazandıran yatırım aracına şaşıracaksınız

Altın ve dolardan daha çok kazandıran bir yatırım aracının olmasına herkes şaşırıyor.

Türkiye'de birikmiş parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar yatırım maksadıyla genellikle dolar ya da altın alıyor. Altın biriktirme alışkanlığı Anadolu'da daha yaygın. Köşede dursun diye vatandaş sürekli altın alıyor.

dolarlar.webp

Bu altınlara verilen isim ise yastık altındaki altın olarak belirtiliyor. Altın ve dolar son zamanlarda hızla yükseliyor. Durumun böyle olması vatandaşı daha çok altın ve dolar almaya yönlendiriyor. Bazı vatandaşlar ise altın ve dolar dışında çok farklı yatırım araçlarına yatırım yapıyor.

altin-yatirim.jpg

Son olarak bir yatırım aracının altın ve dolardan daha çok kazandırmış olması herkesi şaşırttı. Yatırım aracı derken gerçekten bir araçtan bahsediyoruz. Çip kriziyle otomobil satışlarında bir dengesizlik oluştu. Bayilerde sıfır araç bulmak hala çok zor.

egea-turkiye.jpg

Döviz kurundaki artışı da buna ekleyince otomobil fiyatları ciddi anlamda yükseldi. 2023 yılının ocak ayından bu yana fiyatı en çok artan yatırım araçları dikkate alınınca listede altın ve dolar dışında bir otomobil modeli de yer alıyor. Söz konusu tabloya göre ocaktan bu yana altın yüzde 20, dolar ise yüzde 14 değerlenmiş.

fiat-egealar.jpeg

Fiat Egea bir otomobil ise ocaktan bu yana yüzde 39 değerlenmiş. Yani ocakta donanımına göre 500 bin lira olan bir Egea şuan 700 bin lira. Bir otomobilin dolar ve altından daha çok kazandıran yatırım aracına dönüşmesi ekonominin ne halde olduğunu gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum