Altın son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Altın son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Suriye geriliminin azalması ile birlikte petrol ve dolarla birlikte altın da düştü.

Suriye geriliminde savaşsız çözüm seçeneğinin ön plana çıkmasıyla birlikte uluslararası piyasalarda yaşanan hareketlilik altına da yansıdı.

Gerilimin bu hafta azalmasıyla birlikte dünya borsalarında yükseliş görülmüştü. Aynı zamanda dolar TL karşısında 2.0090 TL'ye kadar düşerken Brent petrol fiyatı da 117 dolardan 111 dolara kadar gerilemişti. Düşüş petrol ve dolar gibi altına da yansıdı.

Altın fiyatları bugün uluslararası piyasada ons başına 1365 dolara kadar düştü. En son bu seviyeleri 22 Ağustos'ta gören altın son 3 haftanın en düşük seviyesini gördü.

DÜŞÜŞ ABD İLE BAŞLADI SURİYE İLE HIZLANDI

Geçtiğimiz haftalarda 1430 dolara kadar çıkan altın önce geçen haftanın son günü ABD'den gelen zayıf istihdam verileriyle düşüşe geçmişti. ABD Merkez Bankası Fed'in gelen zayıf veriler üzerine varlık azaltışını erteleyeceği düşüncesinin piyasaya hakim olmasıyla altın düşmeye başladı. Suriye geriliminin de azalmasıyla altında düşüş hızlanmış oldu.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE FED ETKİLİ OLACAK"

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan'a göre altının onsunda kritik seviyeler 1330 ve 1420 dolar seviyeleri. Bu seviyelerinden hangisi kırılırsa o yöne doğru bir hareket olacağını belirten Şant Manukyan "Suriye konusu altının köpüğünü biraz almış olabilir ama ana dinamik ondan ziyade Fed olacaktır. Reel faizlerin durumu ve Fed'in bu konuda vereceği detaylara bağlı olarak pozisyonlar yeniden düzenlenecek. Şayet 1330 dolar destek seviyesi kırılırsa 1280 dolar, 1420 dolar direnç seviyesi kırılırsa da kademeli şekilde 1550 dolarları görebiliriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.