Altın satışlarında artış var

Altın satışlarında artış var

Altın sektörü 17 Aralık operasyonunun olumsuz etkisinden sıyrılmaya başladı.

Altın sektörü 17 Aralık operasyonunun olumsuz etkisinden sıyrılmaya başladı. Ay başından itibaren altın satışlarında artış yaşanıyor. Düğün sezonun da açılmasıyla birlikte özellikle çeyrek ve yarım altın satışlarında ciddi bir artış var.


Altın satışları hakkında bilgi veren Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Tüfekçioğlu, altının en iyi tasarruf ve yatırım aracı olduğunu belirtti. Tüfekçioğlu, “17 Aralık operasyonlarından yükselen altın fiyatları piyasayı durgunlaştırmıştı. Ancak son günlerde altın satışlarında artış olduğunu görüyoruz. Yaz aylarına doğru altın satışlarının önemli ölçüde de artış göstereceğini tahmin ediyoruz. Atın satışları Haziran ayı itibariyle yükselmeye başladı. Bu yükseliş Ağustos ayının son günlerine kadar devam eder. Bunun sebebi olarak da, yaz aylarında açılan düğün sezonu ve gene yaz aylarında yurtdışından gelen gurbetçi hemşerilerimizi gösterebiliriz. Ayrıca yaz döneminde hasat kaldıran çiftçilerin eline sıcak para geçmesi de altın satışlarını önemli ölçüde etkilemektedir. Konya'nın kuyumcu ve sarraf esnafı, altında gerçekleşen güncel modelleri takip ederek, vatandaşa kaliteli hizmet sunmaya çalışıyor. Bu anlamda kuyumcu ve sarraf esnafı vatandaşa,  altın modeli olarak çok çeşitlilik sunuyor” dedi. Altın çeşitliliği ve Türkiye'nin altına verdiği değer hakkında da konuşan Tüfekçioğlu, Türkiye'nin dünyaya altın ve takı pazarladığını belirtti.
TAKSİT SINIRLAMASI ZARAR ETTİRMEDİ
Tüfekçioğlu, “Türkiye'de üretilen takılar, Anadolu'nun zengin insan çeşitliliği ile bütünleşti. Türkiye, dünya çapında en muhafazakarından en modernine her türlü gelir ve kültür grubuna hitap ediyor” şeklinde konuştu. 1 Şubat itibariyle yürürlüğe giren altın alımlarındaki kredi kartı sınırlaması ile ilgili de konuşan Tüfekçioğlu, bu yasanın altın satışlarına ciddi bir zarar vermediğini ifade ederek şunları kaydetti: “Modern zamanların ödeme şekli olan sanal paranın piyasalardaki yansıması olan kredi kartları diğer sektörlerde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de oldukça önemli bir ödeme aracı olarak karşımıza çıkmıştır. Türkiye'de kuyumculuk ile altın işlemeciliği yeni ve sadece bu zamanlara ait bir olgu değildir. Medeniyetler beşiği diye tabir edilen Anadolu ve çevresi yaklaşık 5 bin yıldır süregelen insanlık medeniyetinin bir sonucu olarak, yine bu medeniyetlerin mirası olarak bıraktıkları bir zenginlik olarak karşımızda durmaktadır” sözlerini kullandı. Tüfekçioğlu, “Bu topraklarda yaşayan insanlar, eskiden beri  güncelliğini koruyan bu değerlere sahip çıkmış ve bundan sonra da sahip çıkacaktır. Geldiğimiz durum itibariyle Türkiye'nin gelişen ekonomik yapısına paralel olarak gelişmiş bir kuyumculuk sektörü ile karşı karşıyayız. Geçmişten gelen mirasımız, halkımızın gösterdiği teveccüh, dinamik ve esnek yapımız, üretim ve estetik gücümüzle 80'li yılların sonundan itibaren sektör önündeki küçük birkaç engelin kaldırılmasıyla Türkiye, dünya liderliğine giden bir nehir olmuştur” diye konuştu. Tüfekçioğlu, altın sektörünün ihracat haricinde dünyada 4'üncü büyüklükte olan iç pazara sahip olduğunu söyledi.
ADEM DEMİREL
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.