Altın rekor kırdı

Altın rekor kırdı

Kur oranlarının artmasının ardından, altın fiyatları da yükselişe geçti. Altının gramı gün içinde 157 lirayı geçti. Çeyrek altın 258 lirayı Cumhuriyet altını da 1050 lirayı gördü. Son yılların rekoru yaşandı

Dış ülkeler ile yaşanan gerilimlerle birlikte, Merkez Bankası'nın kur fiyatlarını yukarıya doğru revize etmesi; piyasaların dengesini sarstı. Önce Dolar ve Euro yükselişe geçti, ardından da altın. Dünya standartlarında altında bir yükseliş olmadı. Türkiye'nin iç piyasası, tüm bu yükseliş ve gelişmelerden olumsuz etkilendi. Altın fiyatındaki artışın yıl sonuna kadar devam edeceği öngörülüyor.

SON YILLARIN REKORU KIRILDI

Altının yükselmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarraf Fidan İşletme Sahibi Mehmet Kuşdemir, yükselişi tetikleyen bazı faktörlerin olduğuna dikkat çekti. Kuşdemir, Merkez Bankası'nın aldığı kararın kur fiyatlarındaki artışı tetiklediğini belirtti. Dış ülkeler ile yaşanan olaylarında yükselişe etki ettiğini dile getiren Kuşdemir, “Önceki gün itibari ile altının fiyatı 157 lirayı buldu. Altının gramı gün içinde 157 lirayı geçti. Çeyrek altın 258 lirayı Cumhuriyet altını da 1050 lirayı gördü. Son yılların rekoru yaşandı” dedi.

12. AYA KADAR DEVAM EDECEK

Altın fiyatlarındaki yükselişin Aralık ayına kadar devam edeceğini öngördüklerini ifade eden Kuşdemir, “Altına yatırım yapan kazandı” şeklinde konuştu. Vatandaşın alım gücünün hayli azaldığını konuşmalarına ekleyen Kuşdemir, daha sonra şunları kaydetti: “Sıkıntı iç piyasada. Türkiye ve Konya'yı zor ve sıkıntılı günler bekliyor. Kış ayları vatandaşın harcamaları artıyor. Altın satışlarında gözle görülür ciddi azalmalar var. Kış zor geçeceğe benziyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.