Altın rekor kırabilir

Altın rekor kırabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş kaleme aldığı yazısında altın, gümüş ve dolara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş, BTC Haber'de yer alan yazısında altın, gümüş ve dolar kuruna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Yatırım araçlarına 2022 beklentilerini sıralayan Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş, "2022’nin hazırlığını bu şekilde yapmak bana daha mantıklı geliyor. 2022’nin kazanını dolar olur diye tahmin ediyorum. Gram ve ons’lar ayrı tutulduğunda gram altın ve gram gümüş arkasından gelir." diyerek yatırımcıları uyardı.

"2022’DEN İTİBAREN ŞAHİN FED’E HAZIR OLALIM!"

Öte yandan "2022’den itibaren ŞAHİN Fed’e hazır olalım!" diyen Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş, "Biz, Powell’ın mesajlarını “Temkinli” olarak gördük. Şahin veya güvercin bir açıklama olmadığını düşünüyorum. Varlık azaltımını dün gün içinde fiyatlandığını gördük. Sakin bir bir Fed vardı karşımızda ancak 2022’den itibaren ŞAHİN Fed’e hazır olalım! ABD’de Ekim’de Tarım Dışı İstihdam, 531.000 olarak gerçekleşti. Beklenti 450.000 idi. İşsizlik oranı yüzde 4,6 oldu. Beklenti yüzde 4,7 olması yönündeydi. Küresel piyasalar, varlık alımı süreci konusunu ve tarım dışı istihdam verisini atlattı. Artık bazı şeyler 2022 için daha çok netleşti. Yurt içi enflasyon rakamlarına değinmiyorum, çünkü o tarafta söylenecek çok şey yok. Yüksek kur, yüksek enflasyon ile yola devam." değerlendirmesinde bulundu. 

İşte, Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş'in yazısının dikkat çeken o kısmı:

Yüzde 50 dolarım, hem TL hemde diğer enstrümanlara giriş için bana lazım.

Ons’ların düşüş riski, doların da çift hane riski de olsa dolarım var der rahat olurdum.

Doların yükselmesi, haliyle gram altın ve gümüş gram fiyatının da yükselmesi demek.

Yüzde 25’imden altın ve gümüş de onda da sorun yok.

Yılı böyle tamamlamak, 2022’nin hazırlığını bu şekilde yapmak bana daha mantıklı geliyor.

2022’nin kazanını dolar olur diye tahmin ediyorum.

Gram ve ons’lar ayrı tutulduğunda gram altın ve gram gümüş arkasından gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum