Altın fiyatlarında yeni gelişme

Altın fiyatlarında yeni gelişme

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde kritik bir harekette bulundu. ONS altın tarafında yaşanan güçlenme gram altın fiyatları için olumlu oldu. Gram altın yükseliş seyrine girdi. İşte detaylar...

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole toplantısının ardından verdiği varlık azaltımı ve faiz mesajları altın fiyatları piyasasında etkisini göstermeye başladı. Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde yükseliş bandına yeniden girdi. Gram altın fiyatı bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren 490 TL’yi test etti. Gram altın saat 09.20 itibariyle 487,1048 TL’den serbest piyasada işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞ SEYRİNE GİRDİ

Haftanın ilk işlem gününe hareketli bir seyirle başlayan gram altın, yatırımcının yeniden yüzünü güldürmek hareketlerine başladı. FED Başkanı Powell’ın geçtiğimiz  Jackson Hole Sempozyumundaki mesajları dolar kuru tarafında düşüşe neden olurken altın fiyatları tarafında ilginin artmasına neden oldu. Powell yüzde 2 enflasyonun temelde sürdürülebilir olmasının zamanın göstereceğini belirtti.

ONS ALTIN FİYATI GÜÇLENME YAŞADI

Jerome Powell’ın mesajları altın fiyatları için yaradı.ONS altın pazartesi gününe 1817 dolar seviyesinde girdi. ONS altın en yüksek seviyesini ise 1823 dolar olarak kaydetti. ONS altının bu artışı gram altın fiyatlarına yansıdı.

GRAM ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Gram altın fiyatları 2020 yılının kasım ayında tarihi zirveye ulaşarak, 540 TL seviyesini görmüştü. Kısa bir süre geri çekilme yaşayan gram altın haziran ayından zirve denemesi yaparak 538 TL’de kaldı. Gram altın 30 Ağustos Pazartesi gününe 487 liradan güne giriş yaptı. En düşük 486 seviyesine gören gram altın fiyatı en yüksek 490 TL’yi kaydetti. Gram altın fiyatı 9.20 itibariyle 487 TL’de hareket gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.