Altın fiyatları yerle bir oldu

Altın fiyatları yerle bir oldu

ABD ’de bütçe anlaşmazlığının çözüleceğine ilişkin artan umutlar ve güvenli liman alımlarının azalması altın fiyatlarını vurdu.

ltının onsu 1.265 dolara kadar inerek 3 ayın dibine geriledi. Altın fiyatlarında 28 Ağustos’tan bu yana yaşanan düşüş yüzde 11’e ulaştı. Altının gramı iç piyasada da 81 liraya kadar geriledi.

ABD’de federal yönetimin büyük bölümünü kilitleyen ve ülkeyi temerrüdün tehlikeli sınırlarına yaklaştıran siyasi krizde, Başkan Barack Obama ile muhalefetteki Cumhuriyetçiler arasında yapılan son görüşmeden sonra bir uzlaşma ışığı görüldü.
 Dün gece yapılan 90 dakikalık görüşme sonunda bir anlaşma açıklanmadı anca temaslar gece boyu sürdü. Hükümetin çalışır hale dönmesi ve 17 Ekim’de dolacak olan borçlanma limiti sorununun çözümü için çabalar sürüyor.

Bir Cumhuriyetçi kaynak, hâlâ engeller bulunmasına rağmen bir anlaşmanın bugün gerçekleşebileceğini söyledi. Başkan ile muhalefet liderlerinin bir araya gelmesi bile, 10 gündür süren ve finansal piyasalar üzerinde baskı oluşturan çekişmede yumuşamanın ilk işareti oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.