Altın çamura düşse de altındır

Altın çamura düşse de altındır

Ramazan Erçin: Servet herşeye rağmen Türkiye'nin serveti. Servet Tazegül Akdeniz Oyunları'nda madalya alamadı. Nur Tatar'ın altını kaçırdığına inanıyorum. Çünkü, çok formda bir sporcumuzdu, ama olmadı

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Rio Olimpiyatları'nda mücadele eden, ancak kürsüye çıkamayan Servet Tazegül ile Olimpiyatların branz madalyalı tekvandocusu Nur Tatar'la ilgili düşüncelerini açıkladı.

BEKLENTİLERİMİZ VARDI

Erçin, Servet'in büyük bir talihsizlik yaşadığını belirterek, "kendisinden altın bekliyorduk, ama olmadı" dedi. Ramazan Erçin şunları söyledi:"Tekvando, katıldığı bütün Olimpiyatlarda ülkemizin madalya aldığı bir branş. Rio Olimpiyatları'na tekvando dalına 2 sporcumuz katıldı. İki sporcumuzdan da beklentimiz büyüktü. Servet Tazegül'ün de, Nur Tatar'ın da geçmişte yaptıkları ortada. Türk milletinin 2 sporcudan  madalya beklentisi vardı. Nur aldı, Servet alamadı."

AMELİYATLAR HANDİKAP OLUŞTURDU

Ramazan Erçin, Servet Tazegül'den altın beklentilerinin olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "2006 yılından bu yana 5 kez üst üste Avrupa şampiyonu olan Servet Tazegül'den beklentimiz altın madalya idi. Çeyrek finalde karşılaştığı Rus sporcuyu 2015 yılında gerçekleşen şampiyona da yenmeyi başarmıştı. 2016 yılında Servet Tazegül, 3 defa üst üste ameliyat geçirdi. Geçirdiği ameliyatlar kendisine handikap oluşturdu. Ayağından, burnundan ve gözünden ameliyat oldu. Çok büyük bir ameliyat geçirmedi ama  toparlanma süreci sıkıntılı oldu. Dolayısıyla birçok turnuvaya katılamadı. Birkaç hazırlık maçı ile 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlandı. Servet, Rus sporcu ile maç yaparken geriye düştüğü puanları toplamaya çalıştı. Bir anda fark açıldı ve moral olarakta geriye düştü. Böyle olunca da müsabakayı kaybetti. Servet, Rio Olimpiyatları'nda bazı şanssızlıklar da yaşadı. Bunlardan en basiti hakem hatası. Venezuelyalı sporcu ile maç yaparken, rakip sporcu Servet'i tutarak vurdu. Tutarak vuruldu mu 3 puan eksi cezası var. Hakemler bunları göremedi veya sezemedi. Böyle olunca Servet bronz madalya maçına çıkma şansını da kaybetmiş oldu."

O TÜRKİYE'NİN SERVETİ

Servet'in önemli bir sporcu olduğuna dikkat çeken Ramazan Erçin, "Servet herşeye rağmen Türkiye'nin serveti. Servet Tazegül  Akdeniz Oyunları'nda madalya alamadı. Herkes 'Servet bitti' dedi. Herkesin bitti dediği Servet Tazegül art arda hem Dünya hem Avrupa şampiyonu oldu. Sporda kaybetmekte vardır kazanmakta. Servet Tazegül Türk sporunun gururudur, onurudur ve şerefidir" diye konuştu.

NUR TATAR GÖREVİNİ YAPTI

Rio Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Nur Tatar'ın altını kaçırdığına inandığını söyleyen Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Nur Tatar'la ilgili düşüncelerini ise şu şekilde açıkladı: "Nur Tatar,  Londra Olimpiyatlarda zorlanarak yendiği rakibini çok rahat geçti. Nur, rakiplerinden hep hazır ve diri bir şekildeydi. Yarı finale kadar da böyle geldi. Yarı finalde, Fransız Haby Niare ile karşı karşıya geldi. Daha önceki şampiyonalarda Nur Tatar, bu sporcuyu çok rahat yenmeyi başarmıştı. Biz yine öyle ummuştuk. Fransız'ı geçtikten sonra Nur'un altın alacağını düşünüyordum. Ama ne yazık ki müsabaka da önde olmasına rağmen yenildi. Üçüncü maçında demorilize olmadan yoluna devam etti. 2015 dünya şampiyonasında finalde kaybettiği Taylandlı sporcuyu yenerek bronz madalyaya uzandı. Hem dünya şampiyonasının intikamını aldı hemde şampiyonalarda tekvandonun madalya alma geleneğini sürdürdü."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.