Altan Tan: Ben şeriatçıyım

Altan Tan: Ben şeriatçıyım

Bir televizyon programında soruları yanıtlayan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında solcu olmadığını, Müslüman olduğunu söyleyen Altan Tan, ‘Ben şeriatçıyım’ dedi.

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Altan Tan, Müslüman ve şeriatçı olduğunu söyleyerek, Kemalist yapının artık tarihe kaldırılması gerektiğine inandığını ifade etti.

Bir televizyon programında soruları yanıtlayan Altan Tan'a, Abdullah Öcalan'ın bin yıllık İslam kardeşliği sentezinin ne anlama geldiği soruldu.

"Kürt-İslam sentezine ben katılmıyorum" diyen Altan Tan, "Kürt-İslam sentezi, Türk Milliyetçilerinin, İslamı kullanmak üzere, İslamı kendi imparatorluk ve hegomanyalarına boya yapmak üzere kullandıkları bir terimdir..." dedi.

"Türk İslam sentezi, bir zehirdir" diyen Altan Tan, "İslamcı harekatın içinde Miliyetçiler doludur. Şu an Başbakan'ın etrafında da bu insanlar doludur. Milliyetçiliği, Türk İslamcılığı, Türk hegomanyasını, İslam boyası ile örtenlerdir. Dolayısıyla, Kürt İslamcılığı da, Türk İslamcılığı da yanlıştır.

Kemalistler bütün diğer milletleri yok saydılar. Hakkını istemek Milliyetçilik olarak kabul görüyorsa, Bütün Kürtler Milliyetçidir" şeklinde konuştu.

ALTAN TAN: BEN ŞERİATÇIYIM

Solcu olmadığını, Müslüman olduğunu söyleyen Altan Tan, Kürt mücadelesini desteklediğini ifade ederek, "İran ajanı da değilim" dedi.

Müslüman olduğunu söyleyen Altan Tan, "Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Kemalist yapının artık tarihe kaldırılması gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra yerine ne geleceğine de halk karar versin istiyorum. Benim kendi görüşüm. Ben şeriatçıyım. Her Müslüman şeriatçıdır. Ben Müslümanım ve İslam Şeriatına inanıyorum" diye konuştu.

'KÜRTLER ULUS DEVLET İSTEMİYOR'

Çözüm sürecine ilişkin basında yer alan açıklamalarını değerlendirmesi istenen Altan Tan, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını, 'Ulus Devlet' istemek anlamına gelmemesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.