Altan Tan: Başbakan sözünde duracak mı zaman gösterecek

Altan Tan: Başbakan sözünde duracak mı zaman gösterecek

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Bursa’da katıldığı bir panelde konuştu. Kürt siyasetinin bazı çatlak seslere rağmen sözünde duracağını belirten Altan Tan, ‘Başbakan sözünde duracak mı zaman gösterecek’ şeklinde konuştu.

Bursa’da düzenlenen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı (YSGP) Nazım Hikmet Kültür Evi'nde ‘Barış ve Anayasa’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Altan Tan, barış sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altan Tan, barış sürecinde Kürt siyasetinin bazı çatlak seslere rağmen sözünde duracağını söyleyerek, ‘Başbakan sözünde duracak mı zaman gösterecek’ dedi.

‘Barış ve Anayasa’ konulu panele, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Prof. Dr. Mithat Sancar, YSGP Merkez Yürütme Kurulu üyes Saruhan Oluç konuşmacı olarak katıldı.

Altan Tan, salonda katılımın az olmasına tepki gösterdi. İmralı görüşmelerinde ve Kandil'de PKK ile 10 saat süren görüşmelerde yer aldığını belirten Altan Tan, "Ne oluyor ne konuşuluyor. Mutabakat ne? Devlet Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun ifadesiyle pazarlık ne? Olan biten şu. PKK silahlı mücadeleye son verecek önce çatışmasızlık sürecek. PKK'nın silahlı güçlerini geri çekmesi. Ardından Ortadoğu'da Kürt siyaseti ile ilgili silahların sonsuza kadar susması. Türkiye de yeni bir anayasa yapacak, demokratikleşecek, Kürtlerle insani ahlaki vicdanı hakları tanınacak. Kürtler de rahat edecek yeniden bir Türkiye olacak. İşin özeti bu. Bu pazarlığa PKK, BDP, Kürt siyaseti, Başbakan Erdoğan uyacak mı? PKK ve Kürt siyaseti topyekun sözünde duracak. Bazı çatlaklar olsa da Kürt siyaseti genel bir tanımla sözünde duracak. Başbakan sözünde duracak mı onu zaman gösterecek. Bir ay, iki ay içinde bu işin rengi belli olacak. Kürt siyaseti yeni demokratik mücadeleye geçecek silahları bırakacak. Türkiye demokratik bir anayasa yapacak. Yeni bir Türkiye olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.