Alp Gürkan, Can Güvenliği Gerekçesiyle Celse Arası İfade Vermiş

Alp Gürkan, Can Güvenliği Gerekçesiyle Celse Arası İfade Vermiş

Soma’da facia yaşanan maden ocağının sahibi Alp Gürkan ve işadamı Korkmaz Yiğit’in de sanıkları arasında bulunduğu ‘örgüt kurma, üye olma, hileli iflas ve dolandırıcılık’ suçlarından açılan davada yargılamaya devam edildi....

Soma’da facia yaşanan maden ocağının sahibi Alp Gürkan ve işadamı Korkmaz Yiğit’in de sanıkları arasında bulunduğu ‘örgüt kurma, üye olma, hileli iflas ve dolandırıcılık’ suçlarından açılan davada yargılamaya devam edildi. Önceki duruşmaya can güvenliği nedeniyle katılmayan Alp Gürkan, celse arasında ifade verdi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Yiğit ile birlikte tutuksuz 3 sanık katıldı. İlk duruşmaya katılmayan Alp Gürkan bu celseye gelmedi. Gürkan'ın avukatı Abdurrahman Gök ilk duruşmada, "Soma'da meydana gelen kazanın gerçekleştiği şirketin ortağı olan müvekkilim Alp Gürkan'ı can güvenliği nedeniyle getiremedik. Müvekkilimin celse arasında dinlenmesini talep ediyorum." demişti.

Bu talep üzerine mahkemenin Gürkan’ı celse arasında dinlediği belirtildi. Soma Holding’in patronu Gürkan ifadesinde, iddianamede ismi geçen kişileri tanımadığını sadece Korkmaz Yiğit ile cemiyet toplantılarında bir iki defa karşılaştığını söyledi. Yaşananların sadece alış verişten ibaret olduğunu savundu. Jeoloji mühendisi olduğunu ve aylık gelirinin 25-30 bin TL arasında olduğunu ifade eden Gürkan, 2004 yılında avukat Harun Tavşancı’nın kendisine gelerek bazı bölgelerde tarla vasfında arazilerin satılık olduğunu, bunların zamanla imara açılacağını söylediğini belirtti. Gürkan, “Başlangıçta bu önerisine soğuk davrandım ancak daha sonra beni ikna etti. Ona vekalet verdim benim adıma bir kısım taşınmazlar satın aldı. Bu taşınmazlardan bir tanesi de Mehmet Erdoğan’a aittir. Ben kendisini görmüş değilim. Avukatım Harun bey kendisi ile görüşme yapıp anlaşmayı sağlamıştır. Daha sonra belirlenen taşınmaz bedeli ilgili kişiye avukatım vasıtasıyla ödenmiştir. Taşınmazın Korkmaz Yiğit’e ait olduğu yönünde benim herhangi bir bilgim yoktur.” dedi.

Gürkan, satın aldığı taşınmazın incelendiği takdirde Korkmaz Yiğit’le irtibatını gösteren herhangi bir kaydın bulunmadığını belirterek, “Olay alışverişten ibarettir. Bu yüzden üzerime atılı suçları kabul etmiyorum ve beraatimi istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Gürkan’ın avukatı Abdurrahman Gök, işlerinin yoğunluğu nedeniyle müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını (duruşmalara katılma zorunluluğunun kaldırılmasını) talep etti. Duruşmayı erteleyen mahkeme, Gürkan’ın duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul etti.

Dava kapsamında 17 sanık ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, örgüt sucu kapsamında hileli iflas, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık’ ile suçlanıyor. Bu suçlardan toplam 21 yıla kadar hapisleri isteniyor. İddianamede, Alp Gürkan ve diğer şüphelilerin işadamı Korkmaz Yiğit'in 2007 yılında iflasının ardından Yiğit'in gayrimenkullerini başka bir isim üzerinden satın alarak örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık ve hileli iflas suçlarını işledikleri böylece TMSF'nin ve alacaklılarının elinden borçlu Korkmaz Yiğit'in mallarını kaçırdıkları iddia ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.