Almanya'daki Kobani Yürüyüşünde 'Apo'ya Özgürlük' İstendi

Almanya'daki Kobani Yürüyüşünde 'Apo'ya Özgürlük' İstendi

Almanya’da Kobani ile dayanışma protesto gösterileri son hızıyla devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta bir araya gelen binlerce protestocu IŞİD katliamını protesto etti. Protestonun amacı dikkatleri Kobani’ye...

Almanya’da Kobani ile dayanışma protesto gösterileri son hızıyla devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta bir araya gelen binlerce protestocu IŞİD katliamını protesto etti.

Protestonun amacı dikkatleri Kobani’ye çekmek ve harekete geçmesi için Türkiye üzerinde baskıların artırılması olarak açıklandı. Gösterinin sloganı ise ‘IŞİD teröristlerini durdurun – Apo’ya özgürlük’ olarak belirlendi. Organizatörler arasında Almanya’da faaliyet gösteren çok sayıda PKK yanlısı Kürt derneklerinin yanı sıra, şiddete taraftar omayan Kürt dernekleri, Alevi dernekleri, Ezidi dernekleri ve sol gruplar yer aldı.

Göstericiler PKK bayrakları, Apo flamaları ve sol örgütlerin bayrakları taşıyarak Kobani ile uluslararası dayanışma ve özgürlük çağrısı yaptı. Atılan sloganlarla da Kobani ve Apo’ya özgürlük istendi. ‘Silah? Çözüm değil. Barış, özgürlük, güvenlik koridoru. Hemen!’, ‘IŞİD Kürdistan’dan defol’ ‘ AKP ve IŞİD aynı teröristlerdir’ benzeri pankartlar açıldı.

Polisin verdiği resmi rakamlara göre protestoya 12 bin kişi katıldı. Almanya’nın yanı sıra Hollanda, Belçika gibi komşu ülkelerden gelen protestocuların muhtemel taşkınlıkları ve karşıt görüşlülerle kavga etme ihtimaline karşı polis sıkı güvenlik tedbirleri aldı.

Daha önce Hamburg ve Celle’deki gösterilerde PKK yanlıları ile IŞID sempatizanları arasında kanlı kavgalar çıkmıştı.

Dün Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek Cuma namazında Müslümanlara seslenerek olaylardan uzak durulmasını tavsiye ettmişti. Mazyek, "Neo selefiler ile PKK gibi aşırıların savaşı ve kavgayı buraya getirerek başarı elde etmelerine müsaade edilmemesini" istemişti. Diğer taraftan Almanya Kürt Toplumu da şiddetten uzak durulması çağrısında bulundu.

Ren Nehri kenarındaki yeşil alanda toplanan göstericilerin, eyalet meclisi önündeki meydanda okunacak bildiri ile eyleme son vermesi planlanıyor. Komşu illerden de takviye alan polis, hükümet binalarına yönelik saldırı ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.