Almanya'da Toma'ya Taş Atmanın Cezası 2 Bin 100 Euro

Almanya'da Toma'ya Taş Atmanın Cezası 2 Bin 100 Euro

Almanya'nın Hamburg şehrinde Rota Flora adlı kültür merkezinin kapatılmasını protesto etmek ve Lampedusa mültecilerine destek vermek için düzenlenen protestoyu engellendiği için polise taş attığı tespit edilen kişinin mahkemesi sonuçlandı....

Almanya'nın Hamburg şehrinde Rota Flora adlı kültür merkezinin kapatılmasını protesto etmek ve Lampedusa mültecilerine destek vermek için düzenlenen protestoyu engellendiği için polise taş attığı tespit edilen kişinin mahkemesi sonuçlandı. Davada göstericiye 2 bin 100 Euro ceza kesildi.

Gösterici, “Polisin yürüyüşü engellemesi beni çileden çıkardı. Ani bir hareketle tren yolundan aldığım iki taşı tazyikli su sıkan araca fırlattım.” dedi.

Hakim ise bu savunmaya karşı "Sinirli olsanız, hayal kırıklığı yaşasanız da başkalarına zarar verme hakkınız yok." karşılığını verdi.

Kültür Merkezi’nin kapatılacak olması nedeniyle yapılan gösterilerde polisle sol aktivistler arasında başlayan gerginlik sonucu çıkan olaylarda çok sayıda gösterici ve 120 polis yaralanmıştı. Bunun akabinde üç semt tehlikeli bölge ilan edilmişti CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.