Almanya'da Mültecilere İnsanlık Dışı Uygulama

Almanya'da Mültecilere İnsanlık Dışı Uygulama

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletindeki bir kampta mültecilere insanlık dışı uygulamalar yapıldığı ortaya çıktı. Savaştan ve şiddetten kaçarak Almanya'ya gelen insanların güvenlik görevlileri tarafından dövme, aşağılama,...

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletindeki bir kampta mültecilere insanlık dışı uygulamalar yapıldığı ortaya çıktı. Savaştan ve şiddetten kaçarak Almanya'ya gelen insanların güvenlik görevlileri tarafından dövme, aşağılama, eziyet ve işkenceye varan insanlık dışı muamelelerde bulunulduğu medyaya yansıdı. Polisin verdiği bilgiye göre vücudunda dayak izleri olan mülteciler var.

Olayın ortaya çıkması üzerine dört kamp güvenlik görevlisi hakkında dava açan eyalet savcılığı olayı detaylı şekilde araştıracak. Öte taraftan kötü muamelede bulunan personelin geçmişinde adam yaralama, uyuşturucu ve silah bulundurma ve dolandırıcılık gibi sabıkalarının olduğu ve polis tarafından bilindikleri ileri sürüldü. Kötü muamelenin yaygınlığı konusunda ise henüz açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger "KRV’de yabancı düşmanlığı ve saldırılara karşı sıfır tolerans söz konusu. İltica talebinde bulunan bu insanlara karşı şiddete tahammülümüz yok. Darda kalmış insanları tehdit eden ve kötü davrananlar en sert şekilde cezalandırılmalıdır." dedi. Felaket yaşamış insanların kendilerine güvenebilmeleri gerektiğini vurgulayan Jäger, "Bizim mülteci kamplarımızı para karşılığı koruyan şirketlerde aşırı sağın yeri olmamalı. Bunlara karşı sert tedbirler alacağız." ifadelerini kullandı.

Mülteci kampının idaresini ve güvenliğini üstlenen özel European Homecare (EHC) Almanya genelinde 40’ın üzerinde kamp yönetiyor. EHC, internet sitesinde amaçlarını “Darda kalan insanlara yardım etmek ve gündelik işlerini görmelerine yardımcı olmayı kendimize vazife sayıyoruz.“ şeklinde açıklamış. Olayın ortaya çıkması ise bir gazeteciye gösterilen bir video ile oldu.

PROASYL: MÜLTECİLER GAYRİ İNSANİ YERLERDE BARINDIRILIYOR

Diğer taraftan WDR televizyonu, ProAsyl insan hakları kurumunun bir araştırmasına yer vererek mültecilerin Avrupa’ya yakışmayacak derecede gayri insani mekan ve şartlarda barındırıldığını ileri sürdü. WDR; mültecilerin kaldığı yerlerde küf, rutubet, pis koku, pislik, kullanılamaz tuvaletlerin yanı sıra çeşitli haşaratın kol gezdiğini duyurdu. Araştırmayı yapan Brandenburg Mülteciler Meclisi’nden Kay Wandel, “KRV gibi büyük bir eyalet başka eyaletlere de örnek olarak mültecileri barındırmak için bağlayıcı standartlar oluşturmalıdır.” dedi. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger de eyaletin mülteci politikasını savunarak sorumluluğun beldelerde olduğunu söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.