Almanya'da Kavga Eden Çeçenler Ve Ezidiler Arasında Diyalog Buluşması

Almanya'da Kavga Eden Çeçenler Ve Ezidiler Arasında Diyalog Buluşması

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Celle şehrinde Irak ve Suriye’deki olaylara dikkat çekmek için gösteri yapan Ezidiler ile Çeçenistan kökenli Müslümanlar arasında kavga çıktı. Celle polisinin verdiği bilgilere göre önce...

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Celle şehrinde Irak ve Suriye’deki olaylara dikkat çekmek için gösteri yapan Ezidiler ile Çeçenistan kökenli Müslümanlar arasında kavga çıktı.

Celle polisinin verdiği bilgilere göre önce sözlü olarak başlayan kavga sonra fiili kavgaya dönüştü. 100 civarında kişinin karıştığı kavga ile ilgili Celle polisi zanlıları tespit edip huzuru bozma ve ağır bir şekilde adam yaralama suçlamaları ile soruşturma başlattı. Bu arada bugün iki taraf arasında diyalog buluşması gerçekleştirildi ve görüşmelerin devamının getirilmesi kararlaştırıldı.

Almanya’da 100 bin civarında Ezidi yaşıyor. Çoğu Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) ve Aşağı Saksonya eyaletinde yaşayan Ezidiler Türkiye ve Suriye sınırında yaşayan ve etnik kökeni Kürt olan bir inanç grubu. Almanya’da Ezidi nüfusun en çok yaşadığı şehirlerin başında Bremen geliyor. Bremen’den sonra en fazla Ezidi nüfusa sahip olan şehir ise Celle.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.