Almanya'da Camilere Yapılan Saldırılar Kayıtlara Geçmiyor

Almanya'da Camilere Yapılan Saldırılar Kayıtlara Geçmiyor

Almanya'da İslam karşıtı suçların kaydının tutulmamasına karşı harekete geçen İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) afiş ve Hashtag girişimi başlattı.Twitter-Hashtag eyleminin anahtar kelimesi ise #AntiMuslimischeStraftatenErfassen.Basın bildirisi...

Almanya'da İslam karşıtı suçların kaydının tutulmamasına karşı harekete geçen İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) afiş ve Hashtag girişimi başlattı.

Twitter-Hashtag eyleminin anahtar kelimesi ise #AntiMuslimischeStraftatenErfassen.

Basın bildirisi aracılığıyla bilgi veren IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, "Müslümanları hedef alan saldırılar giderek artmaktadır. Ancak İslam karşıtı suçlar resmî olarak kayıt altına alınmadığı için, kesin veri bulunmamaktadır. Bu nedenle de, ne gerekli tedbirler alınabilmekte ne de sağlıklı analizler yapılabilmektedir." dedi.

Sadece son birkaç hafta içerisinde Almanya’da camilere karşı beş ayrı saldırı, son iki yıl içerisinde ise 80’in üzerinde saldırı olayı vuku bulduğunu hatırlatan Yeneroğlu, "Kimse saldırıların artıp artmadığını, bunlara karşı hangi tedbirlerin alındığını ya da alınması gerektiğini ve bunların ne derece etkili olduğunu resmî olarak söyleyememektedir. Müslümanlara karşı işlenen suçlar resmî olarak yok hükmünde." ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu şöyle devam etti: "Siyasi kesimin hareketsizliği artık izah edilebilir gibi değil. STK ve bilim adamlarının çağrıları yıllardır büyük ölçüde görmezlikten gelindi. Sadece bazı eyaletler Müslüman karşıtı suçların ayrı bir kategoride kayıt altına alınması gerektiğine dair Hükümet’e yönelik ikna girişimlerinde bulundu."

Camilere karşı yapılan saldırıların ‘yabancı düşmanlığı saikiyle işlenen suçlar’ olarak istatistiğe girdiğini anlatan Yeneroğlu, “Böylece Müslümanlar -resmî olarak- yabancı ilan edilmektedirler.” ifadelerine yer verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.