Almanya’da Çalışanlar Amirlerinden Memnun

Almanya’da Çalışanlar Amirlerinden Memnun

Almanya’da çalışanlar doğrudan bağlı oldukları amirlerinden genel itibariyle memnun.Bertelsmann Vakfı ve GfK derneğinin birlikte gerçekleştirdikleri araştırmaya göre çalışanların yüzde 78’i amirlerine gücü adil ve sorumluluk bilinci...

Almanya’da çalışanlar doğrudan bağlı oldukları amirlerinden genel itibariyle memnun.

Bertelsmann Vakfı ve GfK derneğinin birlikte gerçekleştirdikleri araştırmaya göre çalışanların yüzde 78’i amirlerine gücü adil ve sorumluluk bilinci ile birleştirme konusunda tam puan veriyor. 29 yaşın altındaki çalışanlarda ise bu oran yüzde 83’ü buluyor.

Bertelsmann Vakfı’nın uzmanlarından Martina Schwenk, amirlerin çoğunun gücünü çalışanlarının teşvik edici ve mantıklı olarak algıladıkları biçimde kullandığını söyledi.

Buna göre Alman çalışanların doğrudan bağlı oldukları amirlerin yönetiş tarzı ve teknikleriyle ilgili olarak genellikle iyi tecrübeleri olmuş. Her iki çalışandan biri ise özellikle amirlerinin kendilerine yeterince hareket alanı bırakma ve kendi sorumluluğunda olan işler vermesini olumlu bir davranış olarak değerlendirmiş.

Ankete tabi tutulanların üçte biri, karar süreçlerine dahil edilme, yüzde 42’si ise fikrine danışılması gibi davranışları sayesinde güven sağlayan bir çalışma ortamına kavuştuğunu düşünüyor.

Çalışanlar fikrinin amirinde bir karşılık bulmasını ve yetkin olarak görülmeyi şefine güvenme konusunda en önemli kriter olarak görürken, güveni öldüren en kötü davranışların ise cezalandırma, baskı ve tehdit olarak sıralamış.

Araştırmaya göre çalışanların sadece beşte biri doğrudan bağlı olduğu amiriyle kötü tecrübeleri olmuş. Kötü tecrübelerini ise tehdit, dikkate alınmama ve dışlanma ve haksız yere işten çıkarılma şeklinde sıralamışlar.

Çalışanların üçte biri, gücünün bilincinde hareket eden amirleri yapacakları işin çerçevesini net olarak sundukları ve böylelikle çalışmanın akışını kendilerine bırakma imkanı verdikleri için takdir ediyor.

Çalışanların yüzde 23’ü ise amirlerin net talimatı sayesinde çalışmayı uygun bulurken, üçte biri ise gücünün bilincinde hareket eden amir güven yerine dirençe sebep oluyor ve çoğu çalışan bu şekilde birlikte çalışma hevesini kaybediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.