Almanya'da Artan Mülteci Sayısı Barınma Şartlarını Da Zorlaştırıyor

Almanya'da Artan Mülteci Sayısı Barınma Şartlarını Da Zorlaştırıyor

Almanya’da artan mülteci sayısı, mültecilerin barınma ve diğer ihtiyaçları ile ilgili federal hükümet ve eyalet hükümetleri farklı tedbirler ve düzenlemeler yaparken özellikle barınma yerleri ile ihtiyaç ve sıkıntılar dikkat çekiyor....

Almanya’da artan mülteci sayısı, mültecilerin barınma ve diğer ihtiyaçları ile ilgili federal hükümet ve eyalet hükümetleri farklı tedbirler ve düzenlemeler yaparken özellikle barınma yerleri ile ihtiyaç ve sıkıntılar dikkat çekiyor. Mültecilerin uygun mekanlarda barındırmak için birçok alternatifi değerlendiren eyalet hükümeti artan mülteci sayısına barınma yerlerinin yetersiz kalmasından dolayı kısa süreli de olsa acil çözüm yollarına başvuruyor.

Yer sorunundan dolayı eski kışlalar (kaserne), kiliselerin tahsis ettiği müştemilatlar kamuya ait bazı yerleşkeler mültecilerin barınmasına tahsis edilirken bu yapıların barınmak için uygun standartlarda olup olmadığı da zaman zaman tartışma konusu oluyor. Değişik platformlarda gündeme getirilen bu konu ile ilgili kamuoyu duyarlılığı da arıyor. Eyalet radyo televizyon kurumunun uluslararası yapımlar bölümü de bu konuyu gündeme taşıdı. Habere göre Ingelsheim ve Trier mülteci kabul merkezleri ısıtılamıyor.

Yaklaşık 300 mültecinin barındığı Ingelsheim kabul merkezinin baraka tabir edilecek evsafta ve kaloriferlerinin olmadığı detayı da dikkat çekiyor. Yetkililerin eski binanın halihazır durumundan dolayı kalorifer sisteminin aktif hale getirilmesinin teknik açıdan mümkün olmadığını açıklaması da yine haber de yer verilen noktalardan birisi. Ayrıca halen yaklaşık 900 kişinin barındığı Trier mülteci kabul merkezinde de hijyen sorunları olduğu haberde dikkat çekilen konulardan.

KARLSRUHE’DE GÜVENLİKÇİLERE YÖNELİK SORUŞTURMA SONA ERDİ

Karlsruhe’de bulunan mülteci kabul merkezi yurdunda bir mülteciye kötü muamele yapıldığı iddiası sonucu başlatılan savcılı soruşturması ise sona erdi. Yurtta gönüllü olarak çalışan bir yardımcı personelin şikâyeti üzerine harekete geçen savcılık ‘yaralama’ suçlaması ile soruşturma başlatmıştı. Güvenlik personelinin bir mülteciyi etkisi hale getirmek isterken çok sert müdahale ettiği gerekçesiyle ‘adam yaralama’ suçlaması ile başlatılan soruşturmada güvenlik personelinin müdahalesinin kurallara uygun olduğu sonucuna varıldı.

MÜLTECİLER ŞİMDİ DE BULAŞICI HASTALIKLA BOĞUŞUYOR

Alman birinci kanalı ARD'de yayınlanan bir magazin programına göre Bavyera'da mültecilerin ilk alındığı Bayernkaserne kampında mülteciler arasında uyuz hastalığı yayıldı. Bu durumda yetkili mercilerin hatalı davrandığı ileri sürülürken, uyuz hastalığı bulunan mültecilerin diğer mültecilerle aynı ortamda yaşadığı dile getiriliyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD), Bayernkaserne'de durumun pek iyi olmadığını ifade etti.

Bavyera Radyosu, Reiter'in kampta hali hazırda bin 600 mülteci olduğunu söylediğini duyurdu. Yaklaşık iki hafta önce kampda 2 bin 500 mülteci yaşıyordu. Mültecilere daha iyi hizmet verebilmeleri için bu rakamın bin 200'e düşmesi gerektiğini belirten Reiter, bundan sonraki süreçte mülteciler konusunda daha fazla bilgi alacaklarını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.