Almanya stajını tamamladılar

Almanya stajını tamamladılar

AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri öğrencileri yurtdışı mesleki eğitimi stajını başarıyla tamamladı.


Meram Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2009 Teklif Çağrısı döneminde AB Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri çerçevesinde kabul edilmiş olan 2009-1-TR1- LEO01-07244 nolu proje çerçevesinde, Meram Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Plastik, Makine ve Metalürji Alanından seçilen öğrenciler Almanya’nın Herne şehrinde 3 hafta süreyle 3 ayrı firmada staj yaptı, öğrenciler hafta sonlarında da Paris ve Brüksel gezilerinde bulundu. Öğrenciler, Alman firmalarında çalışarak bilgi ve becerini artırdı, ayrıca sosyal yönlerini de geliştirdi. Bu projeyle,  öğrenciler mezuniyet sonrasında göreve başladıklarında plastik kalıpları yapımında kullanılan çeliklerin seçiminde, otomotiv sanayisinde kullanılan metal kalıpları çeliklerinin seçiminde, makine imalat sanayisinde kullanılan çeliklerin seçiminde, döküm sanayisinde ve talaşlı üretimin olduğu her alanda kullanılan çeliklerin seçiminde daha seçici davranarak sürekli ve güvenilir bir üretime ulaşacak.
Almanya gurubu olan 21 öğrenci  5+8+8 olarak 3 ayrı firmada stajlarını yaptılar ve çalıştıkları işyerlerinden hem firmalar, hem de öğrenciler memnun ayrıldı. Meram Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri ise yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “Bu proje ile katılımcılarımız AB ülkelerindeki teknoloji ile ülkemizde bulunan teknoloji farklılıklarını karşılaştırma imkânına sahip oldu. Katılımcılarımız mezun olduktan sonra üzerlerinde bulunan Avrupa ülkeleri teknolojisi korkularını küçümsenmeyecek kadar büyük ölçüde yendi. Bu ileride imalat sanayisinde bulunacak katılımcılarımız için büyük önem taşımaktadır. Akıllı Metaller olarak bilinen alaşımlı çeliklerde; çeliklerin özellikleri, çeliklerin renkleri, çeliklerin alaşımları, çeliklerin imalat sanayisindeki yerleri, çeliklerin plastik sanayisindeki yerleri, çeliklerin makine sanayisindeki yerleri ve çeliklerin metalurji sanayisindeki yerleri hakkında katılımcılarımız uygulamalı eğitime katılarak uygulama imkanı buldu. Öğrencilerimizin AB ülkelerini görerek kendilerinin daha önceki durumlarından bir çırpıda sığrılarak teknolojiyi kullanan, bölge sanayisi hakkında yorum yapan, geleceğe yönelik tasarımlarda bulunan bireylerin oluşmasını görmemiz bizleri ayrıca memnun etti.”
Ayrıca 9-29 Mayıs 2010 tarihleri arasında da Belçika’nın başkenti Brüksel’de 15 kişilik öğrenci grubunun proje kapsamında staj göreceği açıklandı


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.