Almanya Cumhurbaşkanlığı'nda Çocuk Günü Kutlaması

Almanya Cumhurbaşkanlığı'nda Çocuk Günü Kutlaması

Almanya'nın başkenti Berlin'de Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabulünün 25. yılı kutlandı. Cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un UNİCEF’in Almanya onursal başkanlığını...

Almanya'nın başkenti Berlin'de Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin kabulünün 25. yılı kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un UNİCEF’in Almanya onursal başkanlığını yapan hayat arkadaşı Daniela Schadt 50 öğrenciyle “Çocuk Hakları” hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bu vesileyle öğrencilere konuşan Cumhurbaşkanı Gauck, bu yıl başka bir 25’inci doğum günü daha kutladıklarını hatırlattı.

“Bu yıl Almanya’nın birleşmesinin ve duvarın yıkılmasının 25. yıl dönemi” ifadelerini kullanan Gauck, “Bizlerin de bu olaylardan ders almamız gerekiyor. İnsanların kafasındaki duvarları yıkmamız lazım. BM Çocuk Hakları Sözleşmesine riayet etmemiz gerekiyor. Bu sözleşmede gecen hakları çocukların elde edebilmesi için biz büyükler olarak elimizden gelen her şeyi fazlasıyla yapmamız lazım.” dedi.

Çocuklarla sohbet eden Daniela Schadt ise bugün büyükler olarak gurur duyabilecekleri bir tabloyla karşılaştıklarının altını çizdi. Schadt, “Ben böyle programlarda ülkemizdeki gençlerin vurdumduymaz olmadığına bir kez daha şahit oluyorum. Bu beni çok gururlandırıyor ve bana büyükler olarak daha çok yapmamız gerektiğini gösteriyor.” diye konuştu.

Öğrenciler Cumhurbaşkanı Gauck ve hayat arkadaşı Daniela Schadt’a UNİCEF aracılığıyla yaptıkları projeleri tanıttı. UNİCEF’in 2014 yılı genç elçisi olan Talha Evren ise çocuk haklarının daha iyi savunulabilmesi için bunun Alman Anayasası’na yazılması gerektiğini söyledi. Evren, 50 yıl öncesinde çocuk hakları diye bir şeyin olmadığına dikkat çekerek, “Bu gün ise BM Çocuk Hakları sözleşmesi aracılığıyla çoğu ülkede çocuk hakları diye bir kavram var. Bu yeterli değil. Bu günü fırsat bilip bütün dünyada çocuk haklarını savunmak için harekete geçmemiz gerekiyor.” diye sözlerini noktaladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.