Almanya, Ceza Hukukuna Işid Ayarı Yapacak

Almanya, Ceza Hukukuna Işid Ayarı Yapacak

Almanay'da Federal Hükümet, Irak ve Suriye’deki terör eylemleri gerçekleştiren sözde IŞİD adlı örgüt ve benzerlerine daha iyi karşı koymak için ceza hukukunun sertleştirilmesini düşünüyor.BM Güvenlik Konseyi’nin radikal gruplara mensup...

Almanay'da Federal Hükümet, Irak ve Suriye’deki terör eylemleri gerçekleştiren sözde IŞİD adlı örgüt ve benzerlerine daha iyi karşı koymak için ceza hukukunun sertleştirilmesini düşünüyor.

BM Güvenlik Konseyi’nin radikal gruplara mensup kişileri daha sert kriterlerle kontrol etmeyi öngören kararından sonra hukuki sertleştirmeyi tartmaya başlayan Almanya, bu şekilde Irak ve Suriye’de aktif olan radikal gruplara gösterilen rağbetin önüne geçmeyi planlıyor.

Adalet Bakanı Heiko Maas, "İslam maskesi altında şiddete başvuranlar ceza hukukunun tüm sertliğini hissedecekler. Hukuk devletimiz bunun için sahip olduğu tüm araçları kullanacaktır." şeklinde konuştu. Bununla birlikte hukuk devletinin ölçülerinin de canlı tutulacağı hatırlatmasında bulunan Adalet Bakanı, "Fakat teröristlerin tuzağına da düşemeyiz. Özgürlük ve hukuk devletinin sınırlandırılması tam da onların sebep olmak istedikleri şeydir. İşi oraya kadar götüremeyiz." ifadesini kullandı.

Aşırı gruplara mensup kişilerin yurtdışı seyahatlerine engellemek için kanunların sertleştirilmesi önceden Birlik partileri (CDU/CSU) tarafından da talep edilmişti. CDU/CSU Parti Grubu Başkan Vekili Andreas Schockenhoff, gelecekte bu gibi kişilerin kimlik kartlarının işaretlenmesini ve eğitim kamplarına katılmaları durumunda cezalandırılmalarını teklif etmişti.

Alman kanunlarına göre bir saldırıyı planlama ve yerine getirmenin cezayı beraberinde getirdiğine değinen CDU’lu politikacı, teröristleri eğitmenin de ceza kapsamına alınmasını istedi. Schockenhoff, İçişleri Bakanlığı’nın da bu yönde bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını,Federal Meclis’in bu konuda hemfikir olması halinde bu yasanın gecikmeden çıkacağını duyurdu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.