Almanya aşının tarihini açıkladı: En erken bu tarihte mümkün

Almanya aşının tarihini açıkladı: En erken bu tarihte mümkün

Almanya'da aşı çalışmalarından sorumlu olan Paul Ehrlich Enstitüsü üretilecek koronavirüs aşısının kullanımına 2021 yılının başlarında başlanabileceğini açıkladı.

Enstitünün başkanı Kalus Chichutek, Funke Medya Grubu’na bağlı gazetelere verdiği mülakatta "Üreticilerin verdikleri taahhütlere göre Almanya'daki tüketicilere ilk dozlar o tarihte verilebilecek" dedi. Chichutek birinci ve ikinci faz deneylerde elde edilen sonuçlara göre bazı aşıların virüse karşı bir bağışıklık reaksiyonuna yol açtığının görüldüğünü söyledi.

Chichutek "Üçüncü faz deneylerden alınan veriler aşıların etki ve güvenliğini kanıtlarsa yıl başında bunlardan ilkine belli koşullar altında izin verilebilir" diye konuştu. Aşının izin alması halinde bunun Avrupa tarihindeki en hızlı izin alan aşı olacağını belirten Chichutek üretilecek maddenin etkinliği ve güvenliği konusunda güvenilir verilere sahip olmanın zaruri olduğunu söyledi. Chichutek krizin vahametine rağmen yetkili makamların aşı izinleri konusundaki mevcut standartlarda esnemeye gitmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.