Alman Sosyal Demokratlardan Kobani Çağrısı

Alman Sosyal Demokratlardan Kobani Çağrısı

Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, Türkiye’nin Kobani’de IŞİD adlı örgüte karşı savaşan Kürtlere silah ve teçhizat takviyesi için imkan sağlaması gerektiğini söyledi. Yönetim kurulu toplantısı sonrası parti...

Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, Türkiye’nin Kobani’de IŞİD adlı örgüte karşı savaşan Kürtlere silah ve teçhizat takviyesi için imkan sağlaması gerektiğini söyledi.

Yönetim kurulu toplantısı sonrası parti merkezi Willy-Brand-Haus’da açıklamada bulunan Fahimi, Türkiye’nin bu adımının, ülke içine de olumlu sinyal niteliği taşıyacağını savundu. Almanya’nın ne tür katkısı olacağı yönündeki soruya ise Fahimi, “Herhangi bir askeri operasyona katılım söz konusu değil.” diye cevap verdi.

Diğer taraftan ise SPD yönetim kurulunda partinin Genel Başkanı Vekili Ralf Stegner’in Başbakan Angela Merkel’in (CDU) ‘kemer sıkma’ politikasına karşı yaptığı eleştiri gündeme geldiği ortaya çıktı. Stegner bu toplantı öncesi gelirlerle giderlerin eşitlemenin asıl hedef olmaması gerektiğini söyleyerek, “Eğitim ve altyapıya daha çok yatırım yapılmasını öneriyorum.” diye açıklamıştı. Fahimi ise parti yönetiminin farklı düşüncelerin dile getirilmesine rağmen, Büyük Koalisyon hükümetinin ‘siyah sıfır’ (gelirlerle giderlerin eşitlenmesi, yeni borç alınmaması) hedefi konusunda fikir değişikliğine sahip olmadığını vurguladı.

Bilindiği gibi Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble (CDU), 2015 yılında ‘siyah sıfır’ hedefine ulaşılacağını açıklamıştı. Fahimi toplantıda ayrıca Rostock’da bir mülteci yurdunun kundaklanmasını şiddetle kınadıklarını söyleyerek, “bazı kendini bilmezlerin” böyle şiddet eylemler gerçekleştirmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.