Alman Ordusu’nun 254 Uçağından 150’si Uçamıyor

Alman Ordusu’nun 254 Uçağından 150’si Uçamıyor

Almanya'da Federal Ordu’nun Deniz Kuvvetleri envanterlerinde bulunan 43 helikopterin 36’sı ‘uçuşa müsait’ olmadığının ortaya çıkmasından sonra, şimdi de Hava Kuvvetleri’nin 254 uçağının 150’sinin ‘uçamadığı’ tespit edildi.Alman...

Almanya'da Federal Ordu’nun Deniz Kuvvetleri envanterlerinde bulunan 43 helikopterin 36’sı ‘uçuşa müsait’ olmadığının ortaya çıkmasından sonra, şimdi de Hava Kuvvetleri’nin 254 uçağının 150’sinin ‘uçamadığı’ tespit edildi.

Alman medyasında çıkan haberlere göre ordunun ‘Eurofighter’ tipi 109 savaş uçağından sadece 22’si kullanıma hazır durumda. Transall tipi 56 kargo uçağın yarısı, CH-53 tipi 83 kargo helikopterin 67’si, (yüzde 80) ‘uçamıyor’. Tornado tipi 89 savaş uçağının 66’sının uçuş dersleri için hazır tutulması gerekirken, sadece 38’i eğitim için kullanılabilir durumda.

Federal Meclis Silahlı Kuvvetler Sorumlusu Hellmut Königshaus, envanterlerindeki sorunları göz önünde bulundurarak Alman Ordusu’nun operasyonel yetenekleri hakkında duyduğu şüpheleri dile getirdi.

Königshaus, rbb-Inforadio’ya yaptığı açıklamada Almanya’nın sınırlı uluslararası müdahale kabiliyeti olduğunu ifade etti.

Federal Ordu’nun hava taşımacılık veya hasta bakımı alanında iyi performans sergilediğine dikkat çeken Königshaus, ancak bir taraftan askerlere aşırı yüklenildiğini, diğer taraftan ise envanterlerin bakımı yapılamadığını vurguladı.

Alman Ordusu’na ait uçakların durumu en son Irak’a silah eğitimi vermek için giden askerleri götüren bir uçağın Bulgaristan’da kalması, onun yerine gönderilen başka bir uçakta da arıza çıkmasıyla gözler önüne serilmişti.

Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU) silahı kuvvetlerin teknik durumunun iyi olmadığını kabul ederek, Federal Ordu’nun çok büyük filolarının eskidiğini dile getirdi. Bakan von der Leyen, ancak ordunun dış ülkelerdeki misyonlarının bundan etkilenmediğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.