Alman Milli Resepsiyonu Kutlandı

Alman Milli Resepsiyonu Kutlandı

Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Almanya Milli Günü dolayısıyla, büyükelçilik binasında bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AB Bakanı Volkan Bozkır, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Yıldız...

Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Almanya Milli Günü dolayısıyla, büyükelçilik binasında bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AB Bakanı Volkan Bozkır, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Yıldız ve çeşitli ülkelerin diplomatik temsilcileri katıldı.

Gecede birn konuşma yapan Bakan Fikri Işık, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilere değindi. Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili destek isteyen Işık, "Ülkemizin AB üyeliğinin işbirliğimizin gelişmesine katkı sağalayacağına inanıyor, AB üyelik sürecinin bir an önce tamamlanmasını arzu ediyoruz. Dost Almanya'dan üyeliik sürecimize daha fazla destek beklentimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Işık, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve eşi Irmtrud Pohl üzerinde bilim otobüsünün bulunduğu pastayı kestiler.

Pohl, Bakan Fikri Işık ve Volkan Bozkır'a Türkiye'nin 15 ilini gezecek bilim otobüsünü gezdirdi. Yetkililer otobüs hakkında bakanlara bilgi verdi. Bakan Işık, gazetecilere ayrıca otobüste bayram şekeri dağıttı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.