Alman Hükümeti: Suriye’ye Askeri Harekâta Destek Vermeyiz

Alman Hükümeti: Suriye’ye Askeri Harekâta Destek Vermeyiz

Almanya, Türkiye’nin olası Suriye’ye askeri harekât başlatmasına destek vermeyeceğini açıkladı. Federal hükümet sözcüleri basın toplantısında konuşan Federal Dışişleri Bakanı Sözcüsü Dr. Martin Schäfer, Türkiye’nin kuzey Suriye’ye...

Almanya, Türkiye’nin olası Suriye’ye askeri harekât başlatmasına destek vermeyeceğini açıkladı. Federal hükümet sözcüleri basın toplantısında konuşan Federal Dışişleri Bakanı Sözcüsü Dr. Martin Schäfer, Türkiye’nin kuzey Suriye’ye karadan askeri harekât başlatması halinde Almanya’nın tavrının ne olacağı sorusuna, “Almanya hiçbir şekilde Suriye’ye yönelik askeri harekâta destek vermeyecektir” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin uçuşu yasak bölge talebi hakkında da konuşan Dr. Schäfer, Türkiye‘nin Suriye krizinden bu yana uçuşa yasak bölge uygulamasını devamlı dile getirdiğini fakat bunun uygulanmasının mümkün gözükmediğini ifade etti.

TÜRKİYE MÜLTECİLER KONUSUNDA FAZLASINI YAPIYOR

Suriye’den gelen mültecilere Türkiye’nin misafirperverliğinin görmezden gelinemeyeceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Sözcüsü Dr. Schäfer, “Türkiye sadece kapılarını açmıyor, her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu konuda Türkiye’nin yaptıklarını takdir etmeliyiz." dedi. Türkiye’nin Kobani konusunda da elinden geleni yaptığına inandıklarını söyleyen Dr. Schäfer, özellikle Kobani’den gelen mülteciler için Türkiye’nin her şeyi yaptığını düşündüklerini kaydetti. Hükümet Sözcüsü Christiane Wirtz’de Berlin’den Ankara’ya ne yapması gerektiğini söyleyecek konumda olmadıklarını Türkiye’nin kendi kararlarını kendisinin vereceğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.