Alman Devlet Kanalı Tasarruf Tedbirlerine Başladı

Alman Devlet Kanalı Tasarruf Tedbirlerine Başladı

Alman devlet kanalı WDR'nin başına getirilen eski haber spikeri Tom Buhrow, kanalda büyük tasarruf tedbirleri almak için harekete geçti.

Alman devlet kanalı WDR'nin başına getirilen eski haber spikeri Tom Buhrow, kanalda büyük tasarruf tedbirleri almak için harekete geçti. Buhrow tam 100 gün boyunca WDR yayın grubunun her departmanında ekonomik izlenimler yapıp her birimin 100 günlük masraf çizelgesini çıkarttı.

Araştırmaları sonrası Buhrow çok önemli boyutlarda tasarruf planına başvurulması gerektiğini belirterek, “Her departmanın gelirini, giderini kontrol ettim ve gördüm ki, böyle devam edersek 2023 yılında, WDR toplam 1,28 milyar Euro zarara uğrayacak. Görünen o ki, yılda en az 60 milyon Euro tasarrufta bulunmamız kaçınılmaz.” dedi.

WDR'nin devasa bir sanat galerisi bulunuyor. Her büyük şirkette olduğu gibi ihtişam sembolü olarak kabul edilen sanat galerisi toplam 3 milyar Euro değerinde. Tom Buhrow bu galerinin tamamı ile satılmasını kararlaştırdı.

Daha sonraki aşamada WDR adına yapılan her alışverişte bundan sonra birinci sınıf kalitede ürünler değil, ikinci sınıf ürünler tercih edilecek, inşaatlar azaltılacak ve yeni inşaatlara girişilmeyecek. Ayrıca KRV Film Fonu ciddi kısaltmalara uğrayacak. Bu fon WDR dışında gelişen projelere sağlanan fon olarak biliniyor. İşçi çıkarmayı ilk etapta düşünmeyen WDR boşalacak yaklaşık 50 kadroluk yeri doldurmayacak. Hâlihazırda WDR'de 4 bin kişi çalışıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.