Alman Cumhurbaşkanına Berlin'de Mezar Yeri

Alman Cumhurbaşkanına Berlin'de Mezar Yeri

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin eyaletinin fahri vatandaşı oldu. Gauck’a bu unvan, cumhurbaşkanı olarak ülke sınırları içinde yaşayan tüm insanları birleştirici özelliğinden dolayı verildi. Onur vatandaşlığının sağladığı...

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin eyaletinin fahri vatandaşı oldu. Gauck’a bu unvan, cumhurbaşkanı olarak ülke sınırları içinde yaşayan tüm insanları birleştirici özelliğinden dolayı verildi.

Onur vatandaşlığının sağladığı imtiyazlar çerçevesinde Gauck, Berlin Parlamento Binası’ndaki onur vatandaşları galerisine konulmak üzere beğendiği bir ressama portresini yaptırabilecek, Berlin Şehir Taşıtları İşletmesi’nden yıllık abonman kartı alabilecek ve Berlin’deki bir mezarlıkta bir kabristana sahip olabilecek.

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, Joachim Gauck’un görevini çok etkileyici bir biçimde yerine getirdiğine işaret ederek, "Cumhurbaşkanı ülkemizin insanlarını birleştirmeyi, bütünleştirmeyi başarıyor. Ayrıca özgürlükçü, dünyaya açık ve demokratik Almanya’yı sadece içeride değil dışarıda da layıkıyla temsil ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin’in 117’inci onur vatandaşı oldu. Gauck cumhurbaşkanlığı görevine 2012 yılında getirildi. 74 yaşındaki Gauck’a Berlin Onur Vatandaşlığı Belgesi 19 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek bir törenle takdim edilecek.

Almanya’da istifa eden Horst Köhler ile Christian Wulff dışındaki tüm cumhurbaşkanlarının “Berlin Onur Vatandaşı“ unvanı bulunuyor. Berlin’de ilk onur vatandaşlığı unvanı 1813 yılında verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.