Almacı: Yeşiller Partisi'nin Çeşitliliğe Vermiş Olduğu Önem Şimdi Belli Oldu

Almacı: Yeşiller Partisi'nin Çeşitliliğe Vermiş Olduğu Önem Şimdi Belli Oldu

Belçika'da Yeşiller Partisi'nin gerçekleştirdiği genel kongrede oyların çoğunluğunu alan Türk asıllı siyasetçi Meyrem Almacı, partinin yeni genel başkanı oldu. Almacı, "Yeşiller Partisi'nin içinden Türk asıllı siyasetçiler seçiliyor...

Belçika'da Yeşiller Partisi'nin gerçekleştirdiği genel kongrede oyların çoğunluğunu alan Türk asıllı siyasetçi Meyrem Almacı, partinin yeni genel başkanı oldu. Almacı, "Yeşiller Partisi'nin içinden Türk asıllı siyasetçiler seçiliyor ve bundan gerçekten gurur duyuyorum. Dünyanın her tarafında Yeşiller'den çeşitliliğe önem verdiği şimdi belli oldu." dedi.

Bir önceki kongrede parti başkanlığı teklifi alan Almacı, çocuklarının yaşı küçük olmasından dolayı bu teklifi kabul etmemişti. İki gündür devam eden kongrenin sonunda adaylar Almacı ve Van Den Brandt kıyasıya yarıştı. Adaylar, kongrede birçok kez üyelerin önüne çıkarak konuşma yaptı ve üyelerden gelen sorulara cevap verdi. Almacı'nın verdiği cevapların daha çok alkış aldığı görüldü.

Kongre’den sonra Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel açıklamalarda bulunan Meyrem Almacı, çok heyecanlı olduğunu belirtti. Almacı, "Hala inanamıyorum ama asıl iş şimdi başlıyor. Bana destek olan ailem ve toplumumuza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda partimizi daha çok büyütmek istiyoruz ve amacımız sağcı partilere bir cevap vererek alternatif göstermek." ifadelerini kullandı.

Meyrem Almacı, başkan olduğunu duyduğunda rakibi Van Den Brandt’a uzun bir süre sarıldı. Uzun yıllardır Van Den Brandt ile arkadaş olduğunu söyleyen Almacı, "Arkadaşımla beraber katıldık bu seçime ve aramızda bir yarış vardı ama birbirimizi çok yakından tanıyoruz ve kendisini çok seviyorum. Daha önce Brüksel Üniversitesi'nde (VUB) birlikte çalışıyorduk sonra ikimiz de meclis üyesi olduk ve bu partinin başkanlığına aday olduk. İkimiz de çok heyecanlıydık ama ben kazandım ve kendisini de destekliyorum." şeklinde konuştu.

Tüm dünyada Yeşiller'in çeşitliliğe vermiş olduğu önemin bu vesileyle belli olduğunu dile getiren Almacı, kendisine destek veren herkese teşekkür etti. "Yeşiller Partisi'nin içinden Türk asıllı siyasetçiler seçiliyor ve bundan gerçekten gurur duyuyorum." diyen Almacı, "Dünyanın her tarafında Yeşiller'den çeşitliliğe önem verdiği şimdi belli oldu. Sadece sözde değil pratikte'de. Gerçekten hepsine tek tek teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Başkan olarak hedeflerinden bahseden Almacı, Yeşiller Partisi'nin çok entelektüel bir parti olduğunu ve partisini büyütmek istediğini aktardı. Almacı, "Bizim partimiz çok entelektüel bir parti. Meclisteki oluşturduğumuz gruplar en iyilerinden birisi. Şu anda programla, parlamenterler ile birlikte sokaklarda yeni oylar toplamak istiyorum ve partimizi büyütmek istiyorum. İnanıyorum ki bu başarıdan sonra seçmenlerimizin kalplerini de kazanabiliriz." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.