Allison ile şehir içi otobüslerde yakıt tasarrufu

Allison ile şehir içi otobüslerde yakıt tasarrufu

Allison Transmissionın T280R model şanzımanı, Çek otobüs üreticisi SOR Libchavynin şehir içi otobüs optimizasyon programı için gerçekleştirdiği yakıt verimliliği testinde en başta yer aldı

Allison Transmission’ın T280R model şanzımanı, Çek otobüs üreticisi SOR Libchavy’nin şehir içi otobüs optimizasyon programı için gerçekleştirdiği yakıt verimliliği testinde en başta yer aldı. Allison Torqmatic şanzımanın entegre retarderi ile tam otomatik şanzımanlar arasındaki en ekonomik alternatif olduğu, SORT 2 döngüsü üzerinde 38.4 l/100 kilometre değer yakalayarak önde gelen Çek otobüs üreticisi SOR tarafından da kanıtlandı.
Testler, UITP (Uluslararası Şehir Taşımacılığı Derneği) tarafından belirlenen şartlarda Allison T280R tam otomatik şanzıman donanımlı ve Iveco Tector 6 motorlu, SOR NB 12 model 12 m. şehiriçi otobüsü ile gerçekleştirildi. Allison, Yük Bazlı Vites Geçiş Sıralaması (LBSS) ve otobüs hızlanma profilini doğrudan aracın yüküne motor tork oranı ile kontrol eden benzersiz Araç Hızlanma Kontrolü (VAC) gibi en son sürüş optimizasyonlarını uyguladı.
Allison Avrupa Pazarlama Müdür Manlio Alvaro konuya ilişkin açıklamasında; “Gerçekleştirilen bu değerlendirme göstermektedir ki Allison tam otomatik şanzımanlarla donatılan otobüslerde tam otomatik şanzıman pazarındaki en düşük yakıt tüketim oranı yakalanabilmektedir” dedi.
MERHABA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.