'Allah'ın verdiği nefese zehir karıştırmayın'

'Allah'ın verdiği nefese zehir karıştırmayın'

Yeşilay, 'Sigarayı Bırakma Günü' vesilesiyle dün bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkan Vekili Zafer Küçükkoner, sigara tiryakilerine çağrıda bulundu: “Bir gün de olsa Allah'ın verdiği nefese zehir karıştırmayın.”

'9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü' münasebetiyle Yeşilay, dün bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen programda konuşan Yeşilay Şube Başkan Vekili Zafer Küçükkoner, sigara içenlere, bir gün de olsa sigarayı bırakmalarını tavsiye etti. Küçükkoner, “Sigarayı bırakarak, Allah'ın verdiği nefesi zehirle karıştırarak değil doğal hâliyle akciğerlere doldurmanın ne derece farklı bir şey olduğunu denemeliler” dedi. Sigara içildikten sonra ağızda oluşan kokuya da dikkat çeken Zafer Küçükkoner, tiryakilerin yakınlarına nasıl bir işkence yaptıklarının farkına varmaları ve bir günlüğüne de olsa işkenceye son vermeleri gerektiğini kaydetti. Başkan Vekili Küçükkoner, sözü kaçak satılan sigaralara getirdi. Teröre bu yolla büyük bir finansman sağlandığını belirten Küçükkoner, şunları söyledi: “İçilen her kaçak sigara terörün aldığı bir canın cinayetine ortak olmak demektir. Gelin siz bu cinayete ortak olmayın. Sigarayı bırakın.”
“SİGARANIN ZARARLARINDAN HANGİ BİRİNİ SAYALIM?”
Yeşilay Şube Başkan Vekili Zafer Küçükkoner, 'sigaranın zararlarından hangi birini sayalım?' diyerek, şunları aktardı: “Sigara yakılınca ağızdan geçen duman bembeyaz dişlerin üzerinde kahverengi bir leke bırakır. Ağızda iltihaplanmaya yol açar. Akciğer'in ve Karaciğer'in vaktinden evvel kararmasına yol açar. Kalp hastalıkları, felç ve dolaşım hastalıkları gibi süründürerek öldüren hastalıklara neden olur.” Pasif içici kavramına değinen Başkan Vekili Küçükkoner, sigaranın etrafa yaydığı dumana maruz kalan insanların pasif içici sınıfına girdiğini bildirdi. Zafer Küçükkoner, dumana maruz kalan kişinin en az içen kadar zehirlendiğini açıkladı.
MUSTAFA GÜZEY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.