Alison Riske’ye Mağlup Olan Büyükakçay, Mücadelesini Çiftlerde Sürdürecek

Alison Riske’ye Mağlup Olan Büyükakçay, Mücadelesini Çiftlerde Sürdürecek

Tianjin Açık’taki ilk maçında ABD'li Alison Riske’ye mağlup olan Çağla Büyükakçay, mücadelesini çiftlerde sürdürecek.Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay,...

Tianjin Açık’taki ilk maçında ABD'li Alison Riske’ye mağlup olan Çağla Büyükakçay, mücadelesini çiftlerde sürdürecek.

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Çin’in Tianjin kentinin bu sezon ilk kez ev sahipliği yaptığı WTA turnuvasındaki tekler mücadelesine birinci turda nokta koydu.

Açılış sınavını dünya sıralamasının 62. basamağında yer alan ve aynı zamanda Tianjin Açık’ta dört numaralı seribaşı olarak raket sallayan Alison Riske önünde veren Çağla, ilk seti 6-2 kaybettikten sonra ikinci sete de 3-0 geride başladı. Ancak toparlanarak hanesine üst üste dört oyun yazdırmasını bilen Büyükakçay, 5-4 üstün olduğu anda iki puan uzaklıkta olduğu seti bitiremedi. Bu noktada kontrolü tekrar ele geçirerek üç oyunluk bir seri yakalayan Amerikalı Riske, bir buçuk saat sonunda 6-2, 7-5’lik skorla galibiyete uzanan taraf oldu.

Tianjin’deki macerasına çiftlerde devam edecek olan Çağla, yarın Karadağlı partneri Danka Kovinic ile birlikte Sorana Cirstea/Andreja Klepac ikilisine karşı ilk tur maçına çıkacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.