Ali Rıza Demircan: Kur'an'da zinaya ceza yok

Ali Rıza Demircan: Kur'an'da zinaya ceza yok

Ali Rıza Demircan skandal bir açıklamada bulunarak "Zinayı kanunla yasaklamak Kurani ilkelere terstir. Kuran zinaya ceza getirmez, zinanın aleniyete dökülmesine ceza verir" ifadelerini kullandı.

İlahiyatçı-YazarAli Rıza Demircan skandal bir açıklamada bulundu.

Demircan, Habertürk TV'de yayınlanan Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını cevapladı.

Demircan, Ku'ran-ı Kerim'in zinaya ceza getirmediğini savunarak, "Zinayı kanunla yasaklamak Kur'ani ilkelere terstir. Kur'an zinaya ceza getirmez, zinanın aleniyete dökülmesine ceza verir" ifadesini kullandı.

BUNA TEK CÜMLE CEVAP VERMEK BENİM AHİRET HAYATIMI KARARTIR

Sunucunun yönelttiği "Sizce zina yasal olarak yasaklanmalı mı yoksa bu Allah'la kul arasında bir düzenlemedir, devlet buna karışmamalı mı, hangisi?" sorusuna cevap veren Demircan, "Kızım, soru iç içe. Buna tek bir cümle ile cevap vermek benim ahiret hayatımı karartır ama biraz açayım." diye cevap verdi.

Demircan şöyle devam etti:

"İslam dininde zina hem suçtur, hem günahtır. Ne dmek? Mesela bir insanın annesine-babasına sert bir bakışla bakması haramdır. Ama hukuki bir tahkikatı gerektirmez. Günahtır ama suç değildir. Bazı günahlar suçtur. Bazı suçlar da hem günah niteliğini taşır. Zina İslam'da hem suçtur hem üçüncü derecede büyük günahtır. Bugün zinayı kanunla yasaklamak Kur'ani ilkelere terstir.

BİR İLAVE DAHA YAPAYIM İLAHİYATÇILAR DA ŞAŞIRSIN

Demircan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir ilave yapayım ilahiyatçılar da şaşırsın. Kur'an zinaya ceza getirmez, zinanın aleniyete dökülmesine ceza verir. Bir adam bir kişinin tanıklığında zina yapsa 4 şahit lazım. Günah işlemiştir, tövbe eder kurtulur. Alenen işlediği zaman İslam dünyasında düzeni bozduğu için..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum