Ali Naci Çobanoğlu: Değişim Başladı!

Ali Naci Çobanoğlu: Değişim Başladı!

Siyasi Partilerin Selçuklu’daki ilçe başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu

Değişim Başladı!!!

 

Değerli Konyalı hemşehrilerim ve Merhaba Gazetesinin kıymetli okuyucuları öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi ve Selçuklu İlçe Yönetimi adına sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Değerli okuyucular;

Pandemi ile birlikte tüm dünyada ezberler bozuldu.

İnternet ve dijitalleşmenin hayatımıza girmesinin yanında korona salgınıyla birlikte değişim kaçınılmaz oldu.

Değişim temizliğin sadece vücutta değil kurumsal yapılarda, iş yapış biçimlerinde ülke ve şehir yönetimlerinde de temiz olmanın zorunlu olduğunu söylüyor.

Temiz olmalıyız, hijyen olmalıyız, şeffaf olmalıyız, adaletli olmalıyız, dürüst olmalıyız.

Bunlar olmadığında hem bireysel hem kurumsal hemde yönetimsel anlamda kirleniyoruz.

Bu da hastalanmamıza sebep oluyor.

Yani dünya çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde.

Biz de bu değişimin içindeyiz ve değişime ayak uydurmak zorundayız.

Yoksa güçlü olmamız ve güçlü kalmamız mümkün değil.

Tüm dünyanın içerisinde bulunduğu bu pandemik krize küresel kurallara uygun şekilde  toplumsal uzlaşı ile cevap veren ülke ve şehirler krizi fırsata çevirerek sıçrama yaparken, toplumsal uzlaşı motivasyonu yok sayıp  günlük hesaplar peşinde koşan  ülke ve şehriler çağa direnmenin bedelini  yıllar yılı ödemekle mükellef olacaktır.

Değişimin; çağa ayak uyduracak, dünyada ki gelişmeleri yakından takip eden liyakatli yöneticilerle gerçekleşmesi kaçınılmazken, ülkemizdeki  iktidarın topluma umut olamaması yaşadığımız derin krizi tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor.

Liyakattan uzak,

Dünyada ki gelişmeleri görmezden gelen,

Bilimi hiçe sayan ve 19 yıllık iktidarın vermiş olduğu güç sarhoşluğuyla toplum ve sorunlarından uzaklaşarak saray siyasetine sıkışmış  bu anlayıştan bugün bir kez daha görüyoruz ki, ne Mevlana alanında dükkanının masasını ve sandalyesini  yakarak sesini duyurmak isteyen lokantacı  esnafa, ne yardım kolisine muhtaç hale geldik diyen Konya kahveciler ve çay ocakları dernek üyelerine, ne masraflardan bunalmış vergi ve pirim ödemelerini yapamayarak  devletten üretici  desteği bekleyen  Konyamızın  Kobilerine, ne yıllardır sulama maliyetlerinden yakınan  Konya çiftçisine,

ne de daha düne kadar  ‘’İstanbul Sözleşmesiyle’’ adalet arayan  eşi tarafından kızı ile birlikte yakılmış Rukiye kardeşimize  umut yok.

 

Değişim;

Lebaleb kongrelerde yapılan algı yönetimleriyle,

1 yılda 4 kez değiştirilen merkez bankası başkanlarıyla,

23 farklı paket ile sunulan Ekonomi reformlarıyla,

Defalarca değişen eğitim sistemleriyle,

ve sayısız yapılan kabine değişiklikleriyle olmuyor.

Ülkemiz ve şehrimizin için hayırlı olan değişim,

Adaleti rafa kaldırmış, akılı ve bilimi terk etmiş, hukuksuz yöntemlerle bir gecede kararlar alarak başarıyı süslü hamasetlerle vitrinde ki kişi ve kurumları değiştirmekte arayan çağ dışı anlayıştan kurtulmasıdır.

Ben inanıyorum ki Konyalı hemşehirllierim başta olmak üzere, milletimiz ilk seçimde kendisini çağa entegre olmuş, yandaşının değil vatandaşının sorunlarına kafa yoran,

‘HAK – HUKUK –ADALET’ mücadelesine baş koymuş Cumhuriyet Halk Partisi  ve millet ittifakı iktidarına emanet edecektir.

İşte bu zihniyet  değişimiyle de insanımızın yüzü gülecek, hastalıklardan arınacak, ülkemiz toplumun tamamını kucaklayan çözüm odaklı hizmet anlayışıyla refaha, mutluluğa ve aydınlık yarınlara ulaşacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum