Alex efsanesinin sonu geliyor

Alex efsanesinin sonu geliyor

Fenerbahçe'de son günlerde yaşanan kaotik ortamın faturası efsaneye çıkmak üzere.

Lige kötü başlayan, Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi'nden elenen, Avrupa Kupası ilk maçında evinde puan kaybeden Fenerbahçe'de sular durulmuyor. Sezon başından bu yana Aykut Kocaman ile kaptan Alex arasında yaşanan sorunlar medyada sıklıkla yer buluyor, Brezilyalı futbolcunun bu rahatsızlığı Twitter üzerinden dışarıya yansıtması da takımın içerisindeki ahengi bozuyordu. 

Sezon başında Aykut Kocaman'ın takımda revizyona gitmesi ile bir anda 18 kişilik kadroda yer alamayan Brezilyalı yıldız, o günden bu yana konuşuluyor. Kaybedilen maçlarda Alex aranıyor, kazanılan maçlardaki etkisi taraftarlar arasında tartışılıyor. 

Sarı-Lacivertli takımdaki 9. sezonunu geçiren kaptan Alex bu takımla bir efsaneye dönüşen ender yabancı oyuncu. Hatta ismi Lefter'le anılan büyük bir efsane. Öyle ki Fenerbahçe tarihinde ilk kez bir yabancı oyuncunun heykeli dikildi. Kazandırdığı şampiyonluklar, attığı goller, çevirdiği maçlarla hala taraftarın gözünde bir efsane olan Alex'in son günlerde yaşadığı sıkıntılar bitmek bilmiyor. 

AZİZ YILDIRIM AYKUT'U SEÇTİ 

Kasımpaşa ile oynanan lig maçı sonrası soyunma odasında Aykut Kocaman'ın rest çekip istifayı göze alması üzerine Başkan Aziz Yıldırım'ın Kocaman'ın arkasında durması, Alex için bir mesaj niteliği taşıyordu. Bu mesajı alan Aykut ve tüm futbolcular artık Alex'in bu takımda yeri olmadığı konusunda birleştiler. 

KAPTANLIK GİTTİ

Öyle ki Brezilyalı yıldız artık Sarı-Lacivertli ekibin kaptanı olmayacak. Samandıra’da bu durumu Aykut Kocaman'a ileten futbolcular, “Sahadaki lider eksikliğinden yakınarak artık bu takımın sağlam ve güçlü bir kaptana ihtiyacı var ve o isim de Dirk Kuyt olabilir" dediler.

Kasımpaşa maçı sonrası zaman zaman gergin anların yaşandığı soyunma odasındaki zirvede Dirk Kuyt’un Aykut Kocaman ile duygusal bir konuşma yaptığı da öğrenildi.

Aykut Kocaman ayrılık sinyalleri vermeye başladığı anda Hollandalı yıldız Kocaman'ın yanına gelip; 

"Sen benim yanıma transfer için geldiğinde 1 saat konuştun ve beni ikna ettin. Buraya senin sayende geldim. Sana inanan insanları böyle bırakıp gidemezsin. Bu düşünceyi kafandan sil hocam.

"O GOLÜ SEN Mİ ATAMADIN?"

Ben futbol kariyeri olarak çok şey yaşadım gördüm. Sezon başları her zaman sıkıntılıdır. Biz elimizden ne geliyorsa hem kendim hem de takım arkadaşlarım olarak yapmaya hazırız. Bazen maç içinde öyle şeyler oluyor ki teknik direktör bunlara bir şey yapamaz. Spartak Moskova maçında sen mi golü atamadın?" dedi. 

Bir değişiklik olmazsa  M’Gladbach maçına kaptan olarak Dirk Kuyt çıkacak.

Bu gelişmeler üzerine Fenerbahçe'ye yakın kaynakların ortak görüşü de bir dönemin kapandığı. Fenerbahçe için Alex efsanesinin artık miadını doldurduğu gerçeği artık bilinen bir durum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.