Alevi Kültür Derneği, 2 Bin Kase Aşure Dağıttı

Alevi Kültür Derneği, 2 Bin Kase Aşure Dağıttı

Alevi Kültür Derneği (AKD) Manavgat Şube Başkanlığı, Ehl-i Beyt'i anma etkinlikleri kapsamında 2 bin kase aşure ikram etti. Dernek, Perşembe Pazarı'nda Kerbela Şehitleri'nin 1334. anma yıl dönümünde Hz. Ali, Hz. Fatıma ve Kerbela'da şehit...

Alevi Kültür Derneği (AKD) Manavgat Şube Başkanlığı, Ehl-i Beyt'i anma etkinlikleri kapsamında 2 bin kase aşure ikram etti. Dernek, Perşembe Pazarı'nda Kerbela Şehitleri'nin 1334. anma yıl dönümünde Hz. Ali, Hz. Fatıma ve Kerbela'da şehit olan Hz. Hüseyin için dua etti.

Alevi Dedesi İsmail Acar, yaptığı konuşmada, Cenab-ı Allah'ın "Habibim" diye hitap ettiği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) torunu Hz. Hüseyin'i şehit edenlerin kıyamet gününe kadar hep lanetle anılayacağını söyledi. Acar, "Bugün Alevisi de Sünnisi de Ehl-i Beyt'e sevgisinden çocuklarına Hasan, Hüseyin, Fatıma ve Ali ismi verirken, 1334 yıldır Yezid ismini veren yoktur. " dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Aktaş da 12 yıllık AK Parti hükümeti döneminde Alevi'lerin sindirilmeye çalışıldığını savundu. Aktaş, AK Parti iktidarı döneminde en fazla ayrımcılığa ve ötekileştirmeye Alevilerin tabi tutulduğunu kaydetti.

Anma etkinliğine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Başkan Yardımcısı Aydın Öz de katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.